Zaman zaman küçük teknoloji şirketlerini satın alan Apple, iPhone'lar için yapay zeka geliştirmek için önemli bir satın alma yaptı. Şirket, akıllı telefonlar için yapay zeka teknolojileri geliştiren Perceptio‘yu satın aldı.
 
Perceptio, kullanıcıların kişisel bilgilerini bulutta depolamadan, akıllı telefonların ileri düzeyde işlem yapabilmesini sağlamaya çalışıyor. Bunun için insan beyninden esinlenen deep learning‘e odaklanan girişimin kurucu ortakları, Harvard ve MIT üniversitelerinden doktora derecesine sahip Zak Stone and Nicholas Pinto.
 
Nöral ağ algoritmaları hesaplamalarının telefonlarda lokal olarak nasıl çalıştırılabileceği konusunda bir yıl boyunca çalıştıktan sonra geliştirdikleri  Smoothie adındaki fotoğraf uygulamasıyla geçtiğimiz yıl Re/Code’un radarına giren ikili, özellikle yüz tanıma yazılımlarına odaklanıyor. Bunun için Google ve Facebook’tan farklı olarak bulut yerine, kullanıcının cihazındaki fotoğrafları kullanıyor.
 
Bloomberg’e açıklama yapan Apple, bugüne kadar irili ufaklı çeşitli yeteneklere sahip şirketleri satın aldığını ancak bunlarla ilgili planlarını tartışmadığını belirtti.
Kaynak - Webrazzi