Apple, iPhone 5C ve 5S duyurularından sonra gelen iOS 7 dağıtımını takip eden süreçte bugün itibariyle yeni nesil iMac bilgisayarları duyurarak hız kesmeden yeni ürünler sunmaya devam ediyor. Dördüncü nesil Intel Haswell dört çekirdekli işlemcileri ve birlikte gelen daha güçlü görüntü devresini içeren bilgisayarlarda Wi-Fi bağlantısı yeni nesil ve PCIe esaslı SSD depolama seçeneği var.
Apple iMac serisi ince tasarıma rağmen en yeni teknolojileri bir araya getirmiş oluyor. 802.11ac ile daha da hızlı aktarım yapabilen yeni modellerden giriş seviyesi modelde 21.5 inç ekran, 2.7 GHz dört çekirdekli Intel Core i5 işlemci, yeni Iris Pro görüntü devresi yer alıyor. Üst seviye 21.5 ve 27 inç modellerdeyse dört çekirdekli 3.4 GHz Intel Core i5 işlemciye ek olarak özel tip NVIDIA GeForce 700 serisi ekran kartı bulunuyor.
Opsiyonel seçenekle kullanıcılar HT desteği olan 3.5 GHz Core i7 işlemciye geçebiliyor ya da 4 GB belleği olan NVIDIA GeForce GTX 780M görüntü devresiyle oyun oynayabiliyor. 802.11ac desteği olan router kullanılırsa aktarım hızı üç katına çıkabiliyor. PCIe esaslı SSD’ler de opsiyonel. Fusion Drive üretimi bu SSD’ler önceki nesle göre yüzde 50 daha hızlı. Hibrit çözümde kapasite seçenekleri 1 ve 3 TB. Sadece SSD olsun derseniz sınır 1 TB.
Standart bellek değeri 8 GB ve sabit disk kapasitesi 1 TB. Arzu edenler 32 GB’a kadar RAM, 3 TB’a kadar sabit disk seçebiliyor. Çift Thunderbolt portu, dört USB 3.0 portu, OS X Mountain Lion işletim sistemi standart. Giriş seviyesi model başlangıç fiyatı 1299 dolar. 27 inç model için başlangıç fiyatı 1499 dolar. Modele göre 2000 dolar üstüne çıkabiliyor. Fiyatlar ABD için geçerli.