Bu davayı kazanması halinde 1 trilyon dolara sahip olacağı söylenen Parker, 2018 yılında yaşanan bir hırsızlık olayı için dava açtı. Davacı, bu konu hakkında şöyle bir açıklama yaptı: “Apple Store’da çalışan kişi cihazımı tamir etti ancak kendisi telefonumun yeni özelliklere sahip olan ilk telefon olduğunu bildiği için onu benden sakladı.”

Parker, telefonunun bazı ekran ayarlarını atlayabildiğini ve herkesten farklı bir FaceTime arayüzüne sahip olduğunu ifade etti. ABD Bölge Mahkemesi ile görüşen davacı, ifadesine şu sözleri de ekledi:” Telefonum, eski bir iPhone modeli ile değiştirildi. Bu modelde şifreleri sıfırlamak ve uygulamaları yeniden indirmek zorunda kaldım.”

Ayrıca tamir işlemini yapan kişinin kendisini “çılgın” olarak tanımladığını ifade eden Terrell Parker, bazı söylemleri ile kendisinden şüphelendirdi. Bazı kaynaklar, Parker’ın henüz herkese açık olmayan bir iOS sürümünü kurduğunu söylüyor ve bu sürümü Apple çalışanının sildiğini düşünüyor.

Parker daha önce de Apple’ı mahkemeye vermişti. 2019 yılında Apple’dan 2 trilyon dolar isteyerek gündeme gelen ABD’li kullanıcı, iPhone 7 ve iOS 12 için her biri 1 trilyon dolara tekabül eden tazminat taleplerinden bahsetmişti.