Apple karbonu atmosferden uzaklaştıran projelere yatırım yapmak için iki yıl önce kurduğu bir fona verdiği mali taahhüdü iki katına çıkardığını açıkladı.

iPhone üreticisi, 2021'de 200 milyon dolarlık taahhütle oluşturulan fona, 200 milyon dolar daha ek yatırım yapacağını söyledi. Şirket, ek yatırımın fonun yeni projeler başlatmasına ve yılda yaklaşık 1 milyon metrik ton karbondioksiti ortadan kaldırma hedefini ikiye katlamasına yardımcı olacağını söyledi.

Apple, 2030 yılına kadar tüm tedarik zincirinde ve her ürünün yaşam döngüsünde karbon nötr hale gelmek için çaba harcıyor.

Goldman Sachs Group ve kar amacı gütmeyen Conservation International ile birlikte başlatılan fon, son iki yılda Brezilya ve Paraguay'daki ormanlara yatırım yaptı. Apple, genişletilmiş fonun HSBC Varlık Yönetimi’nin ortak girişimi olan İklim Varlık Yönetimi tarafından yönetileceğini de sözlerine ekledi.

Apple'ın Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson, " Fon, gezegen için gerçek, ölçülebilir faydalar sağlayan ve finansal bir getiri sağlamayı amaçlayan yenilikçi bir yatırım yaklaşımıdır." dedi.

Apple patent anlaşmazlığında mutlu sona ulaştı

 

Apple'a para cezası

 

İşte Apple'ın yeni üretim üssü

 

Apple'dan Çin hamlesi