iPhone 5S ve iPhone 5C’nin satışa çıktığı tarihte sürpriz bir şekilde Türkiye’deki internet mağazasını açan Apple, iPhone’ların teslimatı konusunda sıkıntı yaşıyor. iPhone siparişi vermek isteyen Apple müşterileri, teslimatın en az üç hafta sonra yapılacağı mesajıyla karşılaşıyor. Apple’ın yeni akıllı telefonlarından biri olan iPhone 5C ise 1 ile 3 iş gününde teslim edilebiliyor.
 
Modele göre teslimat
Türkiye’deki satışa, ‘store.apple.com/tr’ internet adresinden başlayan Apple, tüm ürünlerini sunmaya başladı. Başta iPhone olmak üzere iPad, Mac, Apple aksesuvarları ve iPod olmak üzere tüm ürünlerini satışa sunan şirket, iPhone satışlarında tedarik sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Apple’ın internet mağazasından iPhone 5S’in 16 GB modelini satın almak isteyen tüketiciler, akıllı telefonun 3 ile 5 hafta içerinde ellerine geçeceği bilgisini alıyor. Aynı modelin 32 GB ve 64 GB’lık modellerinin teslimatı ise 16 GB’lık iPhone 5S’e göre biraz daha hızlı yapılabiliyor. Sitedeki bilgilere göre 32 veya 64 GB’lık iPhone 5S modelleri 5 ile 7 iş günü içerinde kullanıcılara teslim edilebiliyor.
 
iPhone 5C'de sorun yok
Apple’ın büyük umutlarla adım attığı ve ‘ucuz’ iPhone olarak bilinen iPhone 5C modelinin Türkiye’deki teslimatında ise sorun yaşanmıyor. iPhone 5C almak isteyen kullanıcıların sipariş vermeleri durumunda cihaz 1 ile 3 iş günü içerisinde teslim edilebiliyor. 1849 TL’lik etiketle kullanıcılara sunulan 5C’nin beş farklı renk seçeneği ve 32 GB’lık modeli de söz konusu teslimat zamanlarında gerçekleştirilebiliyor. iPhone 5C ile iPhone 5S’i aynı anda piyasa süren Apple, iPhone 5C modelinin üretimini yavaşlatma kararı almıştı.
 
Kişiye özel isimli iPad
Apple, internet mağazasıyla beraber kişiselleştirilebilir cihaz uygulamasını da Türkiye’de başlatmış oldu. Site üzerinden iPad veya iPod satın almak isteyen kullanıcılar, tabletin arkasına lazer ile isimlerini veya istedikleri mesajı ücretsiz yazdırabiliyor. İşlem teslimat süresini etkilemiyor. Apple’ın Türkiye internet mağazasında Mac bilgisayar donanımı da kişiye özel yapılabiliyor. Kullanıcılar istedikleri özelliklere göre seçeneklerini değştirebiliyor. Ahmet Can / Hürriyet