Apple'ın kalbi olarak adlandırılan eski baş tasarımcısı Jony Ive, teknoloji şirketinden ayrıldığından beri ilk teknolojik cihazını tasarladı. Ive, iPod'dan sonra bu defa bir pikap tasarladı.

Apple’ın tasarımlarına imza atan ve markanın stilini oluşturan Jony Ive, 2019’da şirketten istifa etmiş ve son zamanlarda da Kraliyet Ailesi için hazırladığı tasarımlarla öne çıkmıştı. Bu defa Ive, hayranı olduğunu ifade ettiği İngiliz ev ses sistemi markası Linn’in 50. yıl dönümüne özel bir pikap tasarladı.

Yaratıcı şirketi LoveFrom’daki ekip arkadaşları ve Linn ile birlikte tasarladığı LP12-50 pikabının fiyatı 60 bin dolar ve dünyada yalnızca 250 tane var.

Plakçalar ücretsiz olarak tasarlandı. Ive, tasarım şirketi LoveFrom’un projelerinin önemli bir yüzdesinin aşk uğruna karşılıksız yapıldığını, bir projesine dahil olmak isteyecek kadar Linn ürününe sahip olduğunu ve bu ürünlere hayran olduğunu söyledi.

İlk iPod’u tasarlayan Ive için müzik her zaman özel bir yere sahip. Ive, bir ikonun 50. yılını kutlamada küçük bir rol oynayabildiği için mutlu olduğunu söylüyor.

Apple Türkiye'den tüm ürünlere yeni zam!

 

Apple'ın piyasa değerinde rekor

 

Apple Türkiye'den yeni zam

 

Apple'dan Türkiye'de zam