Bir Amerikalı günde ortalama 96 kez, yani 10 dakikada bir, telefonunu kontrol ediyor. Bu kadar telefona bakıp ekranda vakit geçirince de ister istemez şarj sorunu ortaya çıkıyor. Eski bir Apple çalışanı da kullanıcıların, şarjları bitmeden gün boyu telefonlarını kullanabilmeleri için bazı tüyolar paylaştı.

Tyler Morgan, Apple'da satış bölümünde çalışıyordu ve pil gücünün mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmasını sağlayacak püf noktalarını ortaya çıkardı. Morgan'ın tüyoları o kadar dikkat çekti ki 11 milyon görüntülemeye ulaştı.

İşte o tüyolar...

ŞARJIN YÜZDE 100'E ULAŞMASINI BEKLEMEYİN

Her şeyden önce kullanıcıların bir iPhone'u asla yüzde 100'e varacak şekilde veya bir gece boyunca şarj etmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Bunun yerine, pilin yalnızca yüzde 80'e ulaşmasına izin verilmesini önerdi, çünkü pil, sürekli olarak tam şarja ulaştığında kimyasal olarak yaşlanıyor. Ve Morgan şu talimatları uygulamayı öneriyor:

"Ayarlar, pil, pil sağlığı ve şarj bölümüne gidip 'iyileştirilmiş pil şarjı'nı açın. Gerçekten dikkatli olmak istiyorsanız da bunu yüzde 80 sınırına getirin."

Morgan ayrıca kullanıcıların Ayarlar'dan Genel'e gidip 'Arka Planda Uygulama Yenileme'ye tıklayarak arka plan etkinliklerini kapatmalarını da önerdi. Tüm uygulamaların arka planda çalıştığını ve güncel kalmak için pil gücünü kullandığını, ancak yalnızca Wi-Fi üzerinden veya yalnızca açıldığında güncellemeye geçilebileceğini açıkladı.

TELEFON DENEYİMİNİ KÖTÜLEŞTİRSE DE...

Morgan'ın dikkat çektiği bir diğer nokta da konum hizmetleri oldu. Kullanıcılara, kullanmadıkları uygulamalar için konum hizmetlerini kapatmalarını tavsiye etti. Bunu yapmak için de 'Ayarlar', 'Gizlilik ve Güvenlik' ve 'Konum Hizmetleri'ne gitmeye ve belirli zamanlarda hangi uygulamaların konum hizmetlerini kullanacağını seçmeye yönlendiriyor.

Eski Apple çalışanı, kullanılmayan uygulamalar üzerinde durarak, kişisel asistana güvenmeyen ve aktif kullanmayanlara Siri özelliğini kapatmalarını önerdi.

Ayrıca, kullanıcılara otomatik güncellemeleri, parlaklığı ve Bluetooth'u kapatmalarını da tavsiye etti. Bunun telefon deneyimini kötüleştireceğini ancak pilden tasarruf etmek bu kadar önemliyse yardımcı olacağını ekledi.

Morgan'ın tüyoları özellikle de telefonlarını iOS 17'ye yükseltip pillerinin hızla tükenmesiyle karşılaşanların şikayetlerinden sonra geldi. (Sözcü)

Apple, ABD'de bazı ürünlerin satışını durduracak

 

Apple hisseleri tarihi zirveye oynuyor