Apple Inc.'in kişisel bilgisayar sevkiyatları, ilk çeyrekte %40,5 oranında düştü ve bu, hala satılmamış stoklarla boğuşan bilgisayar üreticileri için yılı zorlu bir başlangıca işaret ediyor.

IDC'nin son raporuna göre, tüm bilgisayar üreticilerinin sevkiyatları, pandemi dönemi uzaktan çalışmanın yol açtığı talep artışı ortadan kalktıkça %29 düşüşle 56,9 milyon birime ve 2019 başındaki seviyelerin altına düştü. Pazar liderleri arasında Lenovo Group Ltd. ve Dell Technologies Inc. %30'dan fazla düşüş kaydederken, HP Inc. %24,2 düşüş kaydetti. Asustek Computer Inc. %30,3'lük düşüşle ilk 5'i tamamlarken, hiçbir büyük marka yavaşlamadan kurtulamadı.

Geçen yıl boyunca tüketici harcamalarındaki yavaşlama, akıllı telefon satışlarında çift haneli düşüşlere ve dünyanın önde gelen hafıza çipi tedarikçileri arasında stok birikimine yol açtı. Taşınabilir cihazların yanı sıra masaüstü ve dizüstü PC'ler için bellek sağlayan Samsung Electronics Co., geçen hafta 2009 mali krizinden bu yana en düşük kârını bildirdikten sonra bellek üretimini azalttığını açıkladı.

AB'den Apple'a rekabet ihlali suçlaması

 

Apple'a para cezası

 

Apple'ın piyasa değeri 2 trilyon doların altına geriledi