Bir süreden beridir Apple Watch 2'nin çıkış tarihiyle alakalı raporlar yayınlandı. Kaynaklardan bazıları akıllı saatin daha geç çıkacağını iddia ederken, bazıları ise bir senelik zaman döngüsüne uyacağını belirtti. Ama yepyeni bir rapor denklemin çözümünü içeriyor. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Tarih nedir?

Zamanı biraz geriye saracak olursak, Apple Watch 2'de özel bir WiFi çipi, Facetime kamerası ve farklı geliştirmelerin olduğu söylentileriyle karşılaşıyoruz. Ayrıca cihazın Quanta tarafından üretileceği de vurgulanmıştı.

Ctee.com.tw sitesinin makalesi Quanta'nın üretici olduğunu bir kere daha doğruladı (Orijinal Apple Watch'un da üretiminden sorumluydu). Daha da önemlisi raporda Quanta'nın bu ay sonunda deneme üretimi yapacağı yazıyor.Eğer her şey aksamadan istenilen şekilde giderse, Apple Watch 2'nin hazırlanması için Quanta ve Apple'ın yeterli zamanı olacak. Hatırlarsanız Quanta başkanı da Apple Watch 2'nin 2016 2. çeyrek sonunda çıkabileceğinin sinyalini vermişti. Bu durumda Apple Watch 2, nisan ya da haziran ayında satışa sunulabilir görünüyor.

Habere göre Apple aynı zamanda gerekirse üretim kapasitesini arttırmak amacıyla diğer tedarikçilerine (Foxconn, Inventec ve Wistron bu listeye dahil) başvurabilir. Apple Watch 2 önümüzdeki hafta içinde deneme üretimi bandına girerse daha fazla bilgi açığa çıkabilir. Yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.