Arçelik, İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’ne bağlı Trinity College’ın yönettiği ülkenin ilk bilim parkı olan ve dünyanın en önemli teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Cambridge Science Park’ta Ar-Ge merkezi açıyor.
 
İngiltere’de kurulan yeni Ar-Ge merkezi, yazılım tasarımı, yeni malzemeler, ileri üretim teknolojileri öncelikli olmak üzere beyaz eşya alanında yenilikçi ürünlerin geliştirilmesini sağlayacak konularda araştırma geliştirme faaliyetleri yürütecek.
 
İnovatif yaklaşım
Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, global Ar-Ge organizasyonlarının genişlemesi kapsamında önemli bir adım atarak, araştırma geliştirme alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Birleşik Krallık’ta Ar-Ge merkezlerini açmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Bulgurlu, “Buradaki  faaliyetlerle uluslararası Ar-Ge işbirliklerimizi daha da geliştirecek, global teknoloji ekosistemine daha yakın olacağız” dedi. Bulgurlu, güçlü markaların arkasında güçlü inovatif yaklaşımların yattığını belirterek, “Ar-Ge yetkinliklerimizle dünyada her pazara güvenle girebiliyor, tüketici ihtiyaç ve beklentilerine uygun ürün sunabiliyoruz” diye konuştu.
 
Yatırım ajansı destek verdi
Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı’na (UKTI) projeye verdikleri destek için teşekkür eden Bulgurlu, “Global markamız Beko bilinçli  bir tüketici kitlesinin olduğu ülkede, beyaz eşya pazarında koruduğu liderlik konumuyla iddialı bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Ar-Ge merkezimizin kuruluşu, Birleşik Krallık’taki mevcut konumumuzu daha da güçlendirecek önemli bir adımdır” dedi.