Mobil Uygulamalar, İnteraktif Müze Uygulamaları, Artırılmış Gerçeklik, Yazılım Çözümleri, İnteraktif Tasarım ve Sosyal Medya Çözümleri konusunda uzmanlaşmış Arox Bilişim Sistemleri, kendi reklam server’ını kurdu. Tüm reklam operasyonlarını inhouse yürütmeye başlayan Arox Bilişim, mobil uygulamalarındaki reklam alanlarını reklamverene pazarlayarak, marka bilinirliğini de destekliyor. 

Mobil uygulama pazarının Türkiye’deki öncülerinden olan Arox Bilişim, bugüne kadar 72 iOS, 24 Android, 6 Blackberry ve 3 Windows Phone uygulaması geliştirdi. Bu uygulamalarda 3 milyon tekil kullanıcıya ve toplamda 3.5 milyon toplam indirilme sayısına ulaşıldı. Bu rakamlar ile Arox, Türkiye’deki her 100 akıllı telefon kullanıcısından 20’sinin hayatına bir şekilde girmiş durumda. 

Arox Bilişim’in tüm mobil uygulamaları, ayda 40 milyon sayfa görüntüleme sayısına ulaşırken, toplamda 600 bin kişiye push notofication ile erişme imkanı sağlıyor. Gelişmiş hedefleme seçeneklerine sahip Arox Bilişim’in reklam server’ında operatör bazlı gönderim/gösterim da yapılabiliyor. Örneğin bir reklamı sadece tek bir operatörün kullanıcılarına ya da herhangi bir operatörü kullanan kullanıcılara gösterilebiliyor. Bu da özellikle telekomünikasyon firmaları açısından bir avantaj sağlıyor.

Lokasyon bazlı gönderim de yapılabilen server sayesinde bir reklam örneğin sadece İstiklal Caddesi’de olanlara ulaşabiliyor. Arox Bilişim’in reklam server’ı zenginleştirilmiş medya (Rich Media) ve video reklam gösterim imkanı da veriyor. 
Arox Bilişim’in reklamveren firmaları arasında Garanti Bankası, Turkcell, Akbank, n11.com gibi seçkin markalar yer alıyor.