Mobil uygulama sektörünün Türkiye’deki öncülerinden olan Arox Bilişim tarafından geliştirilen “Su Terazisi” uygulaması, ücretli olmasına karşın toplamda 60 bini aşan yükleme ile büyük başarıya imza attı. iPhone ve iPad’ler için geliştirilen uygulama ile yüzeylerin düz olup olmadığı kontrol ediliyor ve eğim bildiriliyor. Dijital su terazisi uygulaması, çoğunlukla hobisi teknik işler olan kişiler tarafından tercih ediliyor.
Mobil uygulamalar araç gereçler kategorisinde 1 numaraya kadar yükselen dijital su terazisi iPhone’da bulunan jiroskop ile çalışıyor. İçinde ayrıca bir el feneri de olan uygulamanın İngilizce versiyonu da bulunuyor. Aylık 50 bin sayfa gösterimine sahip uygulama App Store’lardan indirilebiliyor.
Mobil uygulama pazarı için Arox Bilişim, bugüne kadar 72 iOS, 17 Android, 6 Blackberry ve 4 Windows8 uygulaması geliştirdi. Bu uygulamalarda 1 milyon 250 bin tekil kullanıcıya ve toplamda 2 milyon 250 bin indirilme sayısına ulaşıldı. Bu rakamlara göre Türkiye’deki her 100 akıllı telefon kullanıcısından 12’si Arox uygulamasını kullanıyor.