Elektrikli ev aletleri sektörünün lider şirketlerinden Arzum Elektrikli Ev Aletleri’nin 50 milyon TL’lik borçlanma aracı ihraç başvurusuna Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onay verdi. Arzum Elektrikli Ev Aletleri’nin 50 milyon TL ihraç tavanı kapsamında ihraç edilen tahvillerinin yurtiçinde nitelikli yatırımcılara satışı yapıldı. 
İş Yatırım aracılığıyla gerçekleşen tahvil ihracına piyasadan 4 kat talep geldi. Yapılan değerlendirmeye göre bu yılın en başarılı tahvil ihraçlarından birini gerçekleştiren Arzum, finansal gücü ile yatırımcılardan tam puan aldı.
Arzum Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, SPK tarafından onayı alınan tahvil ihracının beklenenin 4 kat üzerinde talep gördüğünü belirtti. Arzum’un daha önce yapılan tahvil ihracına da yatırımcıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kolbaşı, “Tahvil ihracını 23 Temmuz’da gerçekleştirdik. İhraçtan elde edeceğimiz geliri şirketimizin global marka olma yolunda yapılacak yatırımlarımızda kullanacağız. Yatırımcıların bize göstermiş olduğu ilgi ve güvene çok teşekkür ederiz” dedi. 
Arzum’un yurtiçine yönelik 50 milyon TL’lik borçlanma aracı ihracının vadesi ilk tertip için 24 ay, ikinci tertip için de 36 ay olacak.