Asus, giyilebilir teknoloji ürünü Asus ZenWatch akıllı saati IFA 2014'te duyurdu. Asus'un akıllı saati ZenWatch, 1,63 inç büyüklüğünde 320 x 320p çözünürlüğünde Gorilla Glass 3 ile dayanıklı hale getirilen kavisli OLED ekrana sahip. Cihazda, 1.2GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 400 işlemci, 512 MB RAM ve 4 GB dahili hafıza bulunuyor.
Asus, cihazın su geçirmez özelliğe sahip olmasa da, suya dayanıklı olduğunu vurguladı. Şirket, yeni akıllı saatinin tasarımında, paslanmaz çelik kasa ve değiştirilebilir deri kayış kullandı.
Android Wear ile çalışan Asus ZenWatch’un diğer özelikleri arasında, sesle kontrol, kalp hızı ölçüm sensörü, adım sayar, telefonumu bul, kamera kontrol gibi özellikler bulunuyor. Kullanıcılar, cihazın ön yüzünde bulunan kalp atış hızını ölçen ekranda, sağlık uygulaması Wellness'i açarak kalp atış hızlarını ölçebilecek.
Asus ZenWatch ile kullanılacak akıllı telefonların, Android 4.3 veya üstü bir işletim sistemine sahip olması gerekiyor. Cihaz 199 euro fiyat etiketi ile bu yılın üçüncü çeyreğinde tüketiciler ile buluşacak.
Asus ZenWatch'un tanıtım videosunu aşağıdaki pencereden izleyebilirsiniz.
video##1074##player