‘Yatırım Mühendisliği’ vizyonuyla yatırımcılara uzun dönemli, sürdürülebilir getiri sağlanmak için çalışan Türkiye’nin ilk online sermaye piyasaları aracılık şirketi Ata Online, gelişmiş teknolojik alt yapısı ve ‘Yatırımcı Koçu’ yaklaşımı sayesinde yatırımcılarının her an yanlarında olarak sektörde bir ilki gerçekleştirerek ‘Periscope’tan canlı yayın yapmaya başladı. Yeni hizmetiyle piyasa yorumlarını etkileşimli olarak paylaşan Ata Online, yatırımcılara çok daha hızlı işlem yapmaları adına önemli bir fırsat sunuyor. Kısa bir süre önce ‘Hızlı Emir’ sistemiyle yatırımcıya hızlı işlem imkanı sunan Ata Online, Periscope uygulamasıyla da yatırımcı ve ‘yatırımcı koçlarını’ aynı online platformda buluşturuyor.

“Yatırımcılarımıza etkileşimli bir platform yarattık”
Sektörde teknolojik dönüşümü gerçekleştirme misyonuyla yola çıktıklarını belirten Ata Online Genel Müdürü Sarp Demiray, “Sektörün, son yıllarda hızla gelişen teknolojiyi yatırımcıya fayda yaratacak şekilde hızla adapte etmesi ve bir teknolojik dönüşüm geçirmesi gerekiyor. Türkiye’nin ilk online yatırım şirketi olarak, müşterilerimize daha fazla değer yaratacak ilkleri gerçekleştirmek için ciddi yatırımlar yapıyoruz. Kısa süre önce, DNA’mızdaki mühendislikten gelen bilimsel araştırmalara dayanan analizlerimizle oluşturduğumuz ‘Yatırım Mühendisliği’ yaklaşımı sayesinde müşterilerimize kalıcı kazanç yaratacak önerilerimizi Hızlı Emir sistemi aracılığıyla daha hızlı sunmaya veTwitter’da @AtaOnlineHaber hesabımızla takipçilerimize anlık bilgi akışı sağlamaya başlamıştık. Şimdi de Periscope uygulamasıyla sektöre getirdiğimiz yeniliklere yeni bir halka daha ekledik. Periscope uygulamasını aktif olarak kullanmamız sayesinde; piyasaları çok hızlı bir şekilde yorumlama fırsatı bulduk. Bu sayede yatırımcılar, anlık bilgi ihtiyaçlarını danışmanlarımızla hızlı bir şekilde etkileşime girerek karşılıyorlar.” dedi.

Ata Online Genel Müdürü Demiray, yatırımcıların Ata Online’nı Periscope’tan @AtaOnlineTr adresi üzerinden takip edebileceğini sözlerine ekledi.

Periscope Nedir?
Periscope Twitter'in İOS ve Android’de bulunan canlı yayın uygulamasıdır.

Periscope, canlı yayın yapabileceğiniz ve kullanıcıların yaptığı canlı yayınları izleyebileceğiniz bir Twitter uygulamasıdır. Dilerseniz sadece istediğiniz kişilere canlı yayın yaparak yayınınızı özelleştirebileceğiniz uygulamada, canlı olarak izlenmeyen yayınların daha sonra izlenmesi de 24 saat boyunca mümkün. Periscope ile yapılan canlı yayınlar varsayılan olarak tüm kişiler tarafından görülebilir. Fakat dilerseniz Periscope ile yapılan canlı yayınları gizlemeniz mümkün. Siz canlı yayına başladığınızda sizi takip edenler otomatik olarak bildirim alırlar. Başkaları yaptıkları canlı yayınlara sizi davet edebilirler. Takip ettiğiniz kişilerden biri canlı yayın yapmaya başladığında sizi özel olarak canlı yayına davet edebilir.