Projeyle daha fazla engelliyi istihdam ettiklerini söyleyen Avea CEO’su Erkan Akdemir, “İçinde yer almaktan büyük gurur duyduğumuz bu projemizle 3 bin 353 engelli vatandaşımız sigorta ve iş güvencesi ve erken emekliliğin yanı sıra profesyonel ve düzenli bir iş ortamının sahibi oldu. İş sahibi olan engellilerin geleceğe daha güvenli ve umutla baktığını gördük” dedi.

9 YILDIR DEVAM EDİYOR

Projeyi, Avea desteğiyle 9 yıldır sürdürdüklerini dile getiren Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) Başkanı Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu ise, işveren, engelli ve İŞKUR arasında konumlanıp engelli bireyin vasıflarına ve işverenin ihtiyaçlarına uygun eşleştirme yaparak uygun adayların işe alınmasını sağladıklarını belirtti.
Emmioğlu, “İşe yerleştirdiklerimizin yüzde 3’ünün üniversite, yüzde 3’ünün meslek yüksekokulu, yüzde 29’unun lise, yüzde 22’sinin ortaokul, yüzde 37’sinin ilkokul mezunu olduğunu, yüzde 3’ünün ise okuma-yazma bilmediği ortaya çıktı. Bu veriler, engellilerin eğitim konusunda karşılaştığı sıkıntıların da boyutunu gösteriyor” diye konuştu.