Türkiye’nin Ar-Ge sertifikası olan ilk lisanslı Ar-Ge Merkezi’ne sahip Avea, genç girişimcileri desteklediği Kuluçka Merkezi ile bu yıl beşincisi düzenlenen ve “Geleceğin Şirketleri” vizyonuyla kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki gelişmelerin aktarıldığı Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Pazaryeri etkinliğinde “KSS Çözümleri’nde Jüri Birincilik Ödülü”nü aldı. Avea CSR Europe Ulusal Ortakları ve KSS uzmanlarından oluşan jüri kurulu tarafından verilen bu ödülün yanı sıra “İnovasyon Ödülü”ne de layık görüldü.  Avea adına ödülleri AveaLabs Birim Müdürü Dr. Salih Ergüt aldı.

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından 6 Aralık Cuma günü Kadir Has Üniversitesi’nde, “İşletme 2023” temasıyla düzenlenen etkinlikte “Kurumsal Hesapverebilirlik, Çevre, İnsan Hakları, Toplum, İş Uygulamaları, İstihdam Uygulamaları, Tüketici” başlıkları altında, uluslararası arenada örnek olacak kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ödüllendirildi.
Avea Kuluçka Merkezi, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe şirket kurmak ve işlerini büyütmek isteyen genç girişimcilere altyapı ve pazarlama kanallarını açmanın yanı sıra projelerini büyütüp geliştirebilecekleri bir ekosistem sunma amacıyla 2011 yılında AveaLabs çatısı altında kuruldu.