Avea ve Ericsson Türkiye; 24-27 Şubat tarihleri arasında Barselona’da düzenlenen ve dünya GSM sektörünün en büyük etkinliği olan Mobile World Congress 2014’te gerçekleştirdikleri uluslararası basın toplantısında; Refugees United (Birleşmiş Sığınmacılar-RU) platformuyla gerçekleştirdikleri işbirliğini açıkladı.
Açıklanan işbirliği kapsamında, Avea ve Ericsson Türkiye, 1,4 milyon Suriyeli’nin ailesiyle haberleşmesine yardımcı olmak için faaliyet gösteren RU Platformu’nun Türkiye’deki iş ortağı olarak, Suriyeli kayıp yakınları birbiriyle buluşturacak.
Projenin, mobil platformun geliştirilip işlemesine yardımcı olan teknoloji ortağı Ericsson, Türkiye, Ürdün ve Irak’taki mobil ağlara teknik destek ve araç entegrasyonu sağlarken; projenin Türkiye’deki ortağı Avea da sağlayacağı ücretsiz arama yapılabilen hat desteği ve telefon kodu uygulamasıyla, sadece Türkiye’deki sığınmacıların değil, aynı zamanda yakın bölge ülkelerdeki sığınmacılara da hizmet vererek, ailelerinden haber almalarına aracı olacak.
 
Avea, RU servisini SMS kampanyalarıyla duyuracak
 
Suriyeli aileler, RU platformunu bir mobil uygulama ve ücretsiz arama yapabilecekleri hatlar aracılığıyla kullanabilecek. Platform, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara Avea tarafından SMS kampanyalarıyla duyurulacak. Avea, Türkiye’deki kullanıcılara kısa mesaj göndererek, Suriyeli vatandaşları ücretsiz arama yapılabilen hat ve SMS servisine kayıt olmaya çağıracak.
Aileleri yeniden buluşturan mobil ve online bir platform olarak başlayan RU, sığınmacıların kayıp aile üyelerini, arkadaşlarını ya da akrabalarını arayabilmelerine imkân tanıyor. Şu ana kadar sadece bilgisayar ve internet üzerinden mobil telefon aracılığıyla erişilebilen platforma, artık ücretsiz arama yapılabilen hat desteği ve tıpkı mobil bankacılıkta olduğu gibi telefon kodu sistemiyle ulaşılabiliyor.