Avea’nın Genç Yetenek Programı AveaMasters’ın en önemli adımlarından biri olan Evreka Proje Yarışması’nda final heyecanı yaşandı. Evreka ile iş hayatına bir adım daha yaklaşan gençler; pazarlama, finans, teknoloji ve satış konularında yaratıcı çözümler üreterek, takım arkadaşları ile birlikte kendi başarı hikâyelerini yazdılar.
Avea’nın yedi yıldır yürüttüğü Genç Yetenek Programı AveaMasters’ın en önemli adımlarından biri olan Evreka Proje Yarışması’nda bu yılın ödül kazanan projeleri 12-13 Haziran’da gerçekleşen final kampında belirlendi.
Gençlerin, çekişmeli ve bir o kadar da eğlenceli mücadelesine sahne olan kampın sonucunda birinciliği, bireysel emeklilik sistemini destekleyecek şekilde kurgulanmış bir tarife sunan Avea BES-T isimli projesiyle Master Generation Takımı kazandı.

İkinciliği Portakallar Takımı, “AveaCin” adını verdikleri sanal asistan uygulamasıyla kazandı. Uygulama; tarife değişikliği, mekân önerileri, oyun gibi pek çok alternatif içermesiyle dikkat çekti.
Üçüncülüğü göğüsleyen Archimede’s takımı ise evcil hayvanlar için kurdukları bir veritabanı vasıtasıyla en yakın veterinere ulaşma, veterinerler hakkında bilgi alma, evcil hayvan bakımı gibi bilgilerin yer aldığı “Veterinerim” isimli projeleriyle yarıştı.
Birinci olan takımın üyeleri eylül ayında Londra’da düzenlenecek Adtech Digital Marketing Konferansı, Wifi Word Summit, ekim ayındaki LTE Summit veya 25-28 Şubat 2013’te Barselona’da düzenlenecek GSMA gibi dünyanın en prestijli konferans ve zirvelerinden seçecekleri birine katılma fırsatı yakalayarak uluslararası düzeyde iş dünyasıyla aynı platformda buluşacak. Yarışma kapsamında ikinci ve üçüncü olan takımların üyeleri ise Avea Pazarlama Okulu veya Kariyer Koçluğu alma hakkı ile ödüllendirildiler.
Avea İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü Bahattin Aydın, “Aveamasters ile gençlerimizin kariyerlerine yatırım yaparken sektöre ve Avea’ya da yeni değerler kazandırıyoruz. Gençlere ‘Kazanan takımda yerinizi alın, iş hayatında güçlü bir başlangıç yapın’ dedik. Evreka’nın birkaç üniversiteyi değil tüm Türkiye’yi kucaklaması için de sadece belli başlı üniversitelere değil, fırsat eşitliği çerçevesinde tüm üniversitelerimize ulaşma hedefi ile hareket ettik” dedi.