Avea, müşteri odaklı hizmet yaklaşımının kapsamını genişleterek gençlik segmentine yönelik yarattığı yeni markası Woops’u gençlerin hizmetine sunuyor.
Gençlik segmentinde, genel pazarda pay elde etmek isteyen Avea, bu güçlü altyapısını kullanarak Woops ile gençliğin ritmini yakalamayı ve Woops ile gençlerin hızlı değişen dünyasına, her hafta değişik bir teklifle cevap vermeyi hedefliyor.
Dakika, SMS ve internet kapsamında, gençleri 2 milyon 97 bin 151 paket seçeneğiyle sorunsuz ve sınırsız bir iletişim dünyasına davet eden Woops’ta, her yöne 6 ay boyunca 1TL’ye SMS fırsatından, gençlere özel olarak yüzde 50 indirimli 8TL’ye 100 MB chat paketine kadar birçok avantajlı paket yer alıyor.
Yeni markası Woops ile her hafta farklı kampanya sunarak 1 yılda 52 kampanyaya imza atıp Türkiye’deki 15 milyonluk genç nüfusun büyük bölümüne ulaşmayı amaçlayan Avea; bu kapsamda abone tabanını büyütmeyi ve müşteri bağlılığını da pekiştirmeyi hedefliyor.

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk:
“Fonksiyonel fayda açısından daha güçlü oluşumuz ve yaratacağımız teklif dinamizmi sayesinde, taklit edilmesi ve cevap verilmesi zor bir gençlik markası yarattık” diyen Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk; “Hedefimiz, gençlerde ‘Acaba sıradaki ne olacak?’ merakını canlı tutarak; rekabette farklılığı yakalamak. Woops çatısı altında ilgi çekici ve benzersiz fırsatlar sunarak ‘Woops’da sürekli bir şeyler oluyor’ algısını yerleştirip güçlendirmek istiyoruz. 2 milyondan fazla ihtiyaca göre, mikro düzeydeki kişiselleştirilmiş paketle gençlere hoş geldiniz diyoruz” dedi.
Ertürk, Woops’u yaratmalarında etken olan, markanın doğuşunu tetikleyen faktörleri de şöyle aktardı: “Dünya üzerindeki mobil tüketicilerin dağılımlarını ve oranlarını araştıran Our Mobile Planet’ın çalışması; Türkiye’de, 2013 yılı içinde özellikle 18-24 yaş arasındaki mobil kullanıcıların artışını açıkça gösteriyor. Araştırmaya göre, genç mobil kullanıcıların sayısı bu yıl içinde tam 2 katına çıktı. Teknolojinin en yakın takipçileri olan genç nesil, bizim odak hedef kitlemiz durumunda. Çünkü bilgi, onların parmaklarının ucunda. Yeni ürün ve trendlerin, inovasyonun öncüsü de, yeniliğe çok çabuk uyum sağlayarak pazarı hareketli ve dinamik kılanlar da onlar… Genç ve dinamik bir kullanıcı profilinin ağırlığını ortaya koyan mobil iletişim istatistiklerinin de açıkça gösterdiği gibi, Türkiye’de hem ekonomik hem de marka değeri anlamında sürdürülebilir büyümenin yolu, gençleri anlayıp onların beklentilerine hızlı ve etkili yanıt verebilmekten geçiyor.
Bu kapsamda, Avea markasının gençlik harici kitle tarafından daha fazla tercih edilmesini sağlamak adına ana markayı yeniden konumlarken gençlik segmentini ayrı bir markayla yönetmeyi seçtik.