Vodafone Türkiye çatısı altında Ar-Ge faaliyetlerini sürdüren ‘Oksijen’, Silikon Vadisi’ndeki Kuluçka Merkezi’ndeki Vodafone xone ile geliştirdiği servisleri ihraç etmeye başladı.

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde Vodafone Türkiye’nin paylaştığı bilgilere göre Oksijen’in geliştirdiği mobil servislerden ‘MyXone’ İspanya’da, ‘DriveXone’ ve ‘FindXone’ İtalya’da ‘Mobil Araç Seçme Servisi’ (MAS) ise İngiltere’de kullanılmaya başlandı. Şirketin geliştirdiği ‘MyXone’ sanal kişisel asistan olarak kullanıcıların beğendiği ilgi alanlarına yönelik içerik sağlıyor. FindXone, GSM şebekesi ve GPS konumlandırma bilgisi sağlayarak cihazın bulunduğu noktayı Android uygulaması üzerinden anlık olarak görüntülenmesini sağlarken DriveXone, otomobillere takılan bir cihazla sürücülerin kullanımlarını analiz ediyor. MAS ise kullanıcıları bulundukları konum itibarı ile çeşitli reklam ve bilgilendirmeler yapılabiliyor.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt “Türkiye’nin dijital bir üs olma amacı ancak ülkemizin teknoloji ve inovasyon ihraç eder hale gelmesi ile mümkün” dedi.