Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD’li şirketlerle proje hakkında görüş alışverişinde bulundu. Babacan, 11 milyon öğrenciye dağıtılacak tablet bilgisayarları kapsayan projenin Türkiye için önemli olduğuna dikkati çekti.
Silikon Vadisi’nde General Electric (GE) firmasını ziyaretinde Türkiye’de bilgisayar kullanımına ilginin sorulması üzerine Babacan, özel sektörün bilgisayar teknolojilerine yatırım yaptığını söyledi. Fatih Projesi’yle tablet bilgisayarların yanı sıra ile 600 bin akıllı tahta kullanılmasının planlandığını aktaran Babacan, “Öğrenciler proje kapsamında bedava bilgisayar sahibi olacaklar. Her okulun fiber optik internet bağlantısı olacak. Bütün proje 8 milyar dolara mal olacak” dedi.

Intel ile Cisco buluşması
GE firması yetkilileri, Türkiye pazarında yaklaşık 60 yıl gibi uzun bir süredir var olduklarını hatırlatarak, “İlk başta müşterimiz olanlarla şimdi yatırım yapmayı planlıyoruz. İstanbul önemli bir şehir. Gidilebilecek yerlere 4-5 saat uzaklıkta” dedi.
Türkiye Yatırım Haftası kapsamında TOBB yönetimiyle birlikte ABD’de temaslarda bulunan Babacan, Intel ve Cisco yetkilileriyle de görüştü.