Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir milyon öğretmenin fikirlerini bakanlığa direkt iletebilmeleri için birmilyonfikir.meb.gov.tr adresi üzerinden dijital platform oluşturulduğunu söyledi.

Türkiye'nin 81 ilindeki öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanındaki fikir, proje ve önerilerini, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) iletebilmeleri için hayata geçirilen ‘Bir Milyon Öğretmen Bir Milyon Fikir’ projesi MEB Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, projeyi öğretmenlerin fikirlerini doğrudan alabilmek için hayata geçirdiklerini belirterek, bu kapsamda daha müreffeh bir okul yapısının oluşmasını, daha mutlu ve başarılı öğrencilerin yetişmesini amaçladıklarını söyledi. Benzer fikirler ortaya koyan öğretmenlerin bir araya gelebilmesi için dijital ortamların oluşturulacağını belirten Selçuk, sunulan öneri ve projelerin hem tek tek hem de gruplar halinde inceleneceğini anlattı.

Projede, öğretmenlerle birlikte okul liderlerinin desteğine de ihtiyaç olacağını dile getiren Selçuk, sunulan fikirlerin okul, ilçe ve il düzeyinde hayata geçirilebileceğini söyledi.