Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, gelecek ay gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacağını ve elektronik ürünlere ek gümrük vergisi getirileceğini açıklamıştı. Hatırlanacağı üzere cep telefonu, tablet bilgisayar gibi ürünlere ilişkin vergilerde düzenleme olacağını kaydeden Zeybekci, "Önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacak. Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor" demişti.
 
Zeybekçi’nin açıklaması sonrası elektronik ve teknoloji ürünleri sektörü, uygulama hakkında tedirgin bir bekleyiş içerisindeydi. Sektörü rahatlatan açıklama Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.
 
Elektroniğe ek vergi getirilmesi ile ilgili çalışmalar hakkında konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Rekabet her zaman iyidir. Bu tür çözümlerle kalıcı rekabeti sağlayamayız. Rekabetin olmadığı yerde tüketici kaybeder" dedi.
 
Gümrük vergilerinin kesin çözüm olmadığını söyleyen Şimşek, rekabetin artırılması gerektiğini söyledi.
 
Şimşek, "Anti-damping anlamında tedbirler almamız lazım ama Türkiye'nin aynı zamanda rekabet gücünü de artırması lazım. Rekabet inovasyonu beraberinde getiriyor, bu da refah artışı anlamına geliyor" dedi.