Baymak, “farklı bir teknoloji harikası” olarak adlandırdığı IDEE’yi dün tanıttı. Küçük, sessiz ve dar alanlara bile monte edilebilme özelliğine sahip olan ürünün tüm bu özellikleriyle yoğuşmalı kombide yeni bir dönemin başladığına işaret ettiği bildirildi.
26 kilogram ağırlığındaki ürün oda termostatlarıyla opsiyonel olarak kullanılabiliyor. Aşırı ısınmaya karşı emniyet sistemi bulunuyor. Baymak’ın Hollanda teknolojili bu ürününün, parçalarına önden ulaşılabilmesi avantajıyla servis kolaylığı sağladığı da açıklandı.
BDR Thermea Grup CEO’su Rob Van Banning, “Baymak, BDR Thermea Grubu içinde çok önemli ve başarılı bir şirkettir. Baymak’ın başarısı her zaman, yoğuşma kombi teknolojisi gibi yeni teknolojileri erken benimsenmesiyle bağlantılı olmuştur. Şimdi bir sonraki adım için zamanın geldiğine karar vermiş bulunuyoruz. Devrim niteliğinde yeni bir yoğuşmalı kombi teknolojisini Türkiye pazarına sunacağız. Yeni ürünün ismi Baymak IDEE olacak. Yeni nesil kombi, birbirine entegre olmuş yalnızca yedi bütünleşik parçadan yapıldı. Türkiye pazarı için Baymak IDEE ile ilgili çok yüksek beklentilere sahibiz” dedi.

Enerjide tasarruf
“Doğru sorular, büyük fikirler yaratır, biz de tüketici ne istiyor diye sorduk” diyen Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, yeni ürünün tanıtım toplantısında şöyle konuştu: “Bu yıl dünyanın en yüksek verimli yoğuşmalı kazanı yanında en sessiz ve en yüksek verimli hidroforunu ülkemize kazandırdık. Yenilenebilir enerji kaynaklarını yeterince kullanabilmesi için fotovoltaik güneş pillerini bayilerimiz kanalıyla devreye almaya başladık. Türkiye’de ısıtma sektöründe bir ilke imza atarak bayilerimizin enerjilerini güneşten üretmesini sağlamaya başladık.”

Satışları arttı
Bu yılın ilk altı ayında iklimlendirme sektörü küçülürken Baymak’ın satışlarını yüzde 7 oranında artırdığını belirten Ender Çolak,  yoğuşmalı kombi satışlarını yüzde 19, merkezi sistemler için yeni teknoloji ürünü yoğuşmalı kazan satışlarını da yüzde 186 oranında artırdıklarını söyledi.
Bayi yapılanmasının hızla büyüdüğünü ve bu yıl içinde 166 yeni bayi daha kazandıklarını belirten Çolak, bu yıl 20 şehirde  ilave 30 yetkili servis daha oluşturduklarının bilgisini verdi. (Milliyet)