Apple’ın yeni nesil amiral gemisi iPhone 5S ve renkli kasasıyla kendine hayran bırakan iPhone 5C’ye sahip olmak için yapılanlar hiç bu kadar şaşırtmamıştı! Türkiye dahil birçok gelişmiş ülkenin hızla takip ettiği akıllı teknoloji pazarında şaşırtıcı bir olaya daha tanık olundu.
Gelir düzeyi yüksek bireylerin yanı sıra daha düşük bütçeyle çalışan bireylerin de tercih ettiği iPhone modellerine sahip olma isteği engel tanımıyor. Çin’de yaşayan bay Teng ve bayan Zhang, Apple’ın yeni nesil iPhone modellerinden biri olan “5C”ye sahip olmak için yeni doğan bebeklerini satmakla suçlanıyor.
Tüm dünya basınında yer alan ve okuyanları şok eden bu olayda Çinli çift, yeni doğan bebeklerini 50.000 yuan yani 15.000 dolara satmalarından sonra tüm dünyanın tepkisini çekti.
Milliyet'in haberine göre, satışın gerçekleşmesiyle beraber hesaplarına para yatan Çinli çift, alışverişe çıkarak ilk olarak iki adet iPhone 5C alarak alışverişlerine devam etmişler. Öne sürülen suçlamaları kabul etmeyen çift, çocuklarına bakamayacaklarını ve daha iyi bir gelecek için iyi varlıklı bir ailenin yanında büyümesinin doğru olduğunu savunmuş.