Türkiye’nin en yüksek cirolu ikinci şirketi konumunda bulunduklarını belirten OMV Petrol Ofisi Perakende Satışlar Direktörü Ahmet Mert Yılmaz, Türkiye’nin mağaza adedi en fazla olan 5 büyük perakende zincirinden biri olduklarını söyledi.

Milliyet'te Eylem Türk imzasıyla yer alan haberde Yılmaz, “Petrol Ofisi’nin yalnızca 2 bin 200 istasyonu yok, bu istasyonların marketleri de var. Bu marketler Petrol Ofisi’nin perakende zincirini tamamlıyor. Bizler perakendeci şapkamızla tüketiciyi dinliyor ve detayları irdeliyoruz” dedi.

800 ürün var

Petrol Ofisi mağazalarında ortalama 800 ürün bulunduğunu kaydeden Yılmaz, “En çok satılan ürünler içecek grubuna ait. Bu grup da su ve enerji içecekleri başta geliyor. Farklı ürün gruplarımız mevcut. Örnek olarak 1 yıl içinde 100 bin USB bellek (bilgisayar için taşınabilir bellek) satıldı. Ayrıca bebek bezi de satmaya başladık” diye anlattı.
Türkiye’nin en yaygın müşteri sadakat programlarından biri olan Positive Card ile 2 milyon aktif kullanıcıya ulaştıklarını açıklayan Ahmet Mert Yılmaz, “Positive Card’ı sektördeki diğer kartlardan ayıran en önemli özellik ‘öde-geç’ sistemi. Bu sistem araçtan inmeden Positive Card ile pompa başında ödeme yapılabilme imkanı sunuyor” dedi.

POCELL ile mobil iletişime girdi

Ulaşım ve iletişim kalemlerinde tasarruf sağlayan bir çözüm üzerinde çalıştıklarını söyleyen Ahmet Mert Yılmaz, “Bunun sonucunda Türkiye’de ilk defa, ekonomik mobil iletişim teklifleri sunan ve beraberinde akaryakıt indirimi de sağlayan POCELL markamızı hayata geçirdik. Avea ile işbirliği sonucu hayata geçirdiğimiz POCELL, tüketicilerimizin, uygun fiyata akaryakıt alarak daha fazla yol yapmalarını ve iletişim harcamalarını en aza indirerek uygun fiyatla iletişim kurmalarını sağlayacak” dedi.
Ahmet Mert Yılmaz, bu yönde yaptıkları bir araştırmayla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Toplum olarak çok gezip, çok konuşup, az harcamak istiyoruz. Bu sonuç da POCELL’i hayata geçirmekle ne kadar doğru bir adım attığımızın göstergesi.”