Günümüzde neredeyse herkesin sahip olduğu akıllı telefon ve tabletler, gün geçtikce masaüstü bilgisayarlarının yerini almaya başlıyor.
Eskiden masaüstü bilgisayarlarımızdan gerçekleştirdiğimiz pek çok günlük rutin iş ve eğlencelerimizi mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirmeye başladık. Özellikle mobil cihazlar ile internete erişim olanaklarımız arttıkça, istediğimiz içeriklere ulaşmamızda bir o kadar kolaylaşıyor. Bu yüzden fotoğraf bakmak, hava durumunu kontrol etmek, oyun oynamak ve sosyal ağlardaki hesaplarımızı kontrol etmek için masaüstü bilgisayarlarımız yerine akıllı mobil cihazları tercih etmeye başladık.

Statista şirketinin ComScore'nin verilerini kullanarak hazırladığı tablo da herşey çok net bir şekilde gözüküyor. İnternet üzerinden gerçekleştirdiğimiz fotoğraf bakma, haritaya bakma, oyun oynama, sosyal ağ gezintileri ve hava durumu kontrolleri gibi işlemlerin mobil cihazlar üzerinden gerçekleşme oranları yüzde 60'ın üzerinde ve bu oranlar gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Yukarı belirttiğim alanlarda mobil cihazlar büyük bir artışla kısa süre içerisinde egemenliği ele geçirdi.
Mobil cihazlar ile internet kullanımı ve mobil cihaz kullanıcı sayısı sürekli olarak artsada gerçekleştirmek için masaüstü bilgisayarlarımızdan vazgeçemediğimiz şeyler elbette var. Bunlardan bazıları, iş ve finans işlemleri, haberler, sağlık bilgileri, satış işlemleri gibi konularda masaüstü bilgisayar kullanımı hala yüzde 60 üzerinde.
Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal ağların ve mobil cihazlar için özel olarak geliştirilen başarılı oyun ve uygulamaların etkisinin bu oranlara etkisi çok büyük. Oyun oynamak için vazgeçemediğimiz masaüstü bilgisayarlarımız artık bu alanda pek tercih edilmiyor. Fakat hala birçok oyuncunun da masaüstü bilgisayarından farklı bir cihazda oyun oynamadığı bir gerçektir.
Adeta herşeyi kapsayan ve herkesi kullanmaya mecbur bırakan mobil cihazlar ile internet üzerinden gerçekleştirdiğimiz işlemler muhtemelen gittikçe artmaya devam edecektir. Mobil cihaz ve masaüstü bilgisayar karşılaştırması hakkında görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.