1990 yılından 2015 yılına son 25 yılda Türkiye’de müzikten eğlenceye, oyundan iletişime büyük değişimler yaşandı. Türkiye’de teknolojinin başını çektiği yaşam şekillerini etkileyen bu değişimin ana odağında, ödeme sistemleri de önemli bir rol oynadı. Kartlı ödemelerden, bugün dijital ödemelere giden yolda, BKM (Bankalararası Kart Merkezi) Türkiye’de değişimin lokomotifi oldu. Taksitli ödeme, ilk temassız kredi kartı, Chip&Pin geçişi sadece Türkiye’de değil dünyada da öncü uygulamalar olarak ortaya çıktı. BKM’nin bu süreçte bireylerden işyerlerine, ekonomide yarattığı değer  önemli boyutlara ulaştı.Nakit yerine kart kullanıldığı için yılda 4 milyar TL tasarruf ediliyor. 25 yılda bankacılık sektöründe 28 milyar kartlı işlemi gerçekleşti ve yaratılan alışveriş hacmi 1,8 trilyon dolara ulaştı. Türkiye ekonomisine zaman, verimlilik ve hız gibi çağımız rekabetinin önemli unsurları açısından önemli değer katıldı.

“Ödemeleri basitleştiriyoruz”
BKM Genel Müdürü Soner Canko dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmeleri BKM’nin çok iyi takip ederek, değişimin önünde yer almayı hedeflediğini belirtiyor. Soner Canko, “Hızlı dönüşümün yarattığı gelişmeler ışığında BKM olarak ‘teknoloji insan hayatını basitleştirmek için olmalı’ motto’sunu benimsedik. Bunu hem uygulamalarda hem de kendi çalışma prensiplerimizde uygulamaya çalışıyoruz. Bugün adeta bir mobil devrimin içinde yaşıyoruz ve dönüşüm çoktan başladı. Bu dönüşümü yakından takip eden BKM, kurulduğundan bu yana kredi kartı sayısının 75 kat artmasında önemli rol oynadı. 2015’te kart sayısı 57 milyon 800 bin adet seviyesine ulaştı ve Türkiye Avrupa’nın pek çok gelişmiş ülkesini geride bırakarak 2. sıraya yerleşti. Bugün artık ödeme süreleri çok daha kısa, alışveriş daha kolay… Ödeme sistemleri artık yeni yaşam biçiminin merkezinde yer alıyor. “

“Değer katmaya devam edeceğiz”
Genel Müdür Soner Canko geçmiş 25 yılda ülke ekonomisine görünür ve görünmeyen pek çok değer kattıklarını söylerken şöyle konuşuyor: “25 yıl içinde yerel kaynaklar ve kendi altyapısı ile 1,8 trilyon dolara ulaşan kart harcamaları hacimiyle, Türkiye ekonomisinde hız, verimlilik ve zaman açısından önemli değer yaratan BKM, bu süre boyunca banka ve kredi kartı kullanımının yaygınlaşması için lokomotif rol üstlendi. 2023’te nakitsiz toplum hedefini ortayan BKM, ödeme teknolojilerinin geliştirilmesinde dünyada ve Türkiye’de öncü rolünü sürdürecek. Basit ve güvenli ödeme sistemleri sunan BKM, bugünden geleceği şekillendiren ve kullanıcıları özgürleştiren uygulamalarıyla Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edecek. “

Türkiye Avrupa 2.’si oldu
Kartlı ödemeler bireylere, kurumlara ve ülke ekonomisine büyük değer ve katkı sağlıyor. 1963 yılında turistlere daha iyi hizmet vermek için kart kabulünün başlamasının ardından, bankaların sektöre girmesi ve 1990’da BKM’nin kuruluşuyla birlikte sektör büyümeye ve gelişmeye başladı.

1998’de senet ve veresiye yerini taksitli kredi kartı işlemlerine bıraktı. İşyerleri karşılıksız çek ve ödenemeyen senet riskini bankalara bıraktı. 2004’te ilk temassız işlem ve 2007’de Chip&PIN gibi, özelliklerin hayata geçirilmesiyle beraber 800 bin civarında olan kredi kartı sayısı 75 kat artarak 2015’te 57 milyon 800 bin adet seviyesine ulaştı ve Türkiye Avrupa 2.’si oldu. 

Giyelebilir teknolojiler geliyor
1990’da 6 milyon seviyesinde olan banka kartlarının sayısı ise bugün 20 kat artarak 110 milyona ulaştı. Bu süre zarfında ise kartlı işlem adedi 420 kat, işlem tutarı ise 250 kat artış gösterdi. Bugün her 100 TL’lik alışverişin 40 TL’lik tutarı banka ya da kredi kartlarıyla yapılıyor. Her üç yetişkinden ikisi kart kullanıyor. Ve artık dijital ödemeler alışveriş kültürümüzdeki yerini almaya ve hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmaya başladı. Geleceğin dünyasında ise ödeme süreleri daha da kısa ve görünmez olarak, bulut tabanlı temassız ödemeler, beaconlar, giyilebilir teknolojiler, nesnelerin interneti olarak hayatımıza yerleşmeye başladı.