Barselona'da dün başlayan MWC 2014'te teknoloji devleri yeni cihazlarını lanse etmeye devam ediyor. Birçok şirket gibi Kanada merkezli BlackBerry de yeni cihazlarını bugün duyurdu. Geçen yıl, BlackBerry ve Foxconn arasında beş yıllık bir anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşmaya göre Foxcoon, piyasalara yönelik modeller tasarlarken, BlackBerry ise yazılımsal alanda destek sağlıyor. Söz konusu ikilinin ilk ürünü ise bir zamanlar Jakarta kod adı ile gündeme gelen BlackBerry Z3 oldu.
BlackBerry CEO'su John Chen, yeni akıllı telefonun 200 dolardan aşağı bir fiyat etiketine sahip olacağını ve Nisan ayında Endonezya'da tüketicilerin beğenisine sunulacağını açıkladı. BlackBerry Z3, 5 inç büyüklüğünde ve qHD çözünürlüğünde ekrana sahip. Gücünü Qualcomm'un 1.2GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemci barındıran Snapdragon 400 yonga setinden alan cihaz, 1.5GB RAM ve 8 GB dahilli depolama alanına sahip. Cihazın, microSD kart desteği hakkında ise henüz bir bilgi yok. Arka tarafında 5MP ana kamera barındıran BlackBerry Z3'ün ön tarafında ise 1.1MP'lik ikinci bir kamera yer alıyor.
Öte yandan BlackBerry Q20 adında bir adet daha akıllı telefon tanıtıldı. QWERTY klavyeli ve büyük ekranı ile dikkat çeken bu cihaz ise yıl sonuna doğru hazır olacağı açıklandı.
Teknokulis