Temsilciler Meclisi Komitesi’nden bir yetkili tarafından, 737 Max’i geliştirme konusunda çalışanlar arasında uçakla ilgili bir dizi ‘çok rahatsız edici’ mesajlar olduğu belirtildi.  

Kuruluş tarafından yapılan açıklamaya göre, dökümanlar Federal Havacılık İdaresi’ne Pazartesi günü ulaştırıldı. Açıklama CEO’nun görevden ayrıldığı gün ile aynı gün yapıldı.

Konuya yakın bir diğer kaynağın belirttiğine göre, bu kayıtların 2016 yılında yazılıp Ekim ayında yayımlananlarından bazıları aynı pilot tarafından yazıldı ve yasa yapıcılar bu konuyu çok keskin bir şekilde sorguluyor.

Mesajlar henüz halka açık bir şekilde yayımlanmadı. Ulaştırma ve Altyapı Komitesi incelemelerini sürdürüyor ve henüz spesifik detaylara ulaşılamadı.

Komite tarafından yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi. “Boeing konusunda açıklanan önceki kayıtlara benzer olarak bu kayıtlar da Boeing çalışanlarının şirketin güvenlik taahhütleri konusundaki endişeleri ve Boeing’in üretim planlarının regülatörler ya da diğer aktörler tarafından sekteye uğratılmamasını garanti etme çabaları konusunda çok rahatsız edici bir resme işaret ettiği görülüyor.