BTK, 1 Kasım'dan geçerli olmak üzere 'Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi'ni belirledi
 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 1 Kasım'dan geçerli olmak üzere 'Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi'ni belirledi.
BTK'dan yapılan açıklamada, "Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 4’üncü, 6’ncı ve 14’üncü maddeleri  Kurumumuz ile Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ ve Vodafone Telekomünikasyon AŞ ile ayrı ayrı akdedilen İmtiyaz Sözleşmeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında Ek’te sunulan “Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi”nin 1 Kasım 2015’ten itibaren geçerli olacak şekilde onaylanması hususuna karar verilmiştir." denildi.
   
Buna göre tarifeler şu şekilde olacak:



1. Yukarıda yer alan tarifelere %18 oranında Katma Değer Vergisi (KDV) ve %25 oranındaÖzel İletişim Vergisi (ÖİV) dâhildir. KDV ve ÖİV oranlarında yapılacak değişiklikler tarifelere yansıtılır.
2. Uzun ücretlendirme periyodu kurgusuna sahip abonelik paketleri kapsamında yapılan aramalarda, 1 dakika ve 1 dakikadan daha kısa süreli görüşmeler için mobil şebekelerden sabit şebekelere ve mobil şebekelerden mobil şebekelere doğru  aramalara yönelik olarak yukarıda belirlenen (KDV ve ÖİV dâhil) tarifeler kapsamında ücretlendirme yapılır.
3. Mobil şebeke işletmecileri, tarife değişikliklerini yeni tarifenin yürürlüğe girmesinden en az 7 gün önce Kurum’a bildirmekle yükümlüdürler.
4. Mobil şebeke işletmecileri ifadesiyle Avea İletişim Hizmetleri A.Ş., Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. firmaları belirtilmektedir.
5. Danıştay 13’üncü Dairesi’nin 18/06/2014 tarihli ve E. 2010/2441, K.  2014/2526 sayılı kararı gereğince Avea İletişim Hizmetleri AŞ’nin yukarıda yer alan azami tarifelere uyma yükümlülüğü bulunmamaktadır.