Birçok iPhone kullanıcısı, geçen hafta yayınlanan iOS 7.0.2 güncellemesinin ardından iMessage hizmetinin düzgün çalışmadığından şikayetçi. Sorun ise oldukça basit: Uygulama, mesaj göndermenize izin vermiyor.
Kilit ekranında birkaç komut girerek bazı iPhone uygulamalarına herkesin erişmesine izin veren güvenlik açığının ardından gelen güncelleme, güvenlik açığını kapattı ancak iMessage’ın da bozulmasına neden oldu.
Uygulama hakkındaki en yaygın şikayet, iMessage’ın bir mesajın gönderildiğini doğrulaması ve bir süre sonra kullanıcıya gönderilmediğini bildirmesi.
Problemin en basit çözümü ise yine kullanıcılar tarafından bulundu. Sorunu çözmek isteyen kullanıcılar iPhone’larını kapatıp açıyorlar ya da iMessage’ı kapatıp, ağ ayarlarını sıfırlayıp, iMessage’ı tekrar açıyorlar.
Radikal'in haberinde Apple bazı kullanıcıların 30 Eylül Pazartesi günü iMessage’da sorun yaşadığını kabul etti. Şu anda ise uygulamadaki hatayı düzeltmek için yeni bir güncelleme geliştirdiklerini kabul ettiler.
iOS 7, uyumlu iPhone ve iPad cihazları için geçtiğimiz ay ücretsiz olarak sunulmuştu ve iPhone 2007 yılında duyrulduğundan beri en önemli güncelleme olarak lanse edilmişti.