Gün boyu elimizden düşürmediğimiz cep telefonu ve tabletlerin sayısı her geçen gün artınca hepimiz gittiğimiz yerlerde ‘Kablosuz internet bağlantısı var mı?’ diye sorar olduk. Sokakta yürürken, çalışırken, okulda, yemek yerken sürekli Wi-Fi olarak bildiğimiz bu kablosuz bağlantı dalgalarına maruz kalıyoruz. Bu elektromanyetik dalgaların sağlığa zararlı olup olmadığı konusunda araştırmalar net sonuçlar vermiyor. Ancak birçok kişi Wi-Fi’den rahatsız.


 
Baş ve göğüs ağrısı
 
Bu dalgaların kendilerini yorgun hissettirdiğine, baş ve göğüs ağrılarına neden olduğunu düşünen Amerikalıların sayısı giderek artınca ilginç bir çözüm bulundu. Kendilerini kablosuz internetten soyutlamak isteyenler için ABD’nin Batı Virginia bölgesinde ‘Green Bank’ adında bir mahalle kuruldu. Onlarca kişi, aileleriyle birlikte buraya yerleşti. Buranın özelliği Wi-Fi kullanmanın tamamen yasak olması.


 
Teleskoplar sayesinde...
 
Green Bank, aslında dünyanın en büyük teleskoplarının bulunduğu bir bölge. Teleskopların elektromanyetik etkilerden uzak çalışması için burada radyo sinyallerinin kullanılması bile yasak olunca yöneticiler, Wi-Fi sinyallerinden rahatsız olan kişilerin burada yaşayabileceği sonucuna vardı ve bir mahalle kuruldu.
Gazete Vatan