Türkiye teknoloji perakende zinciri Vatan Bilgisayar Zorlu Center PSM’de düzenlediği “Vatan Bilgisayar İş Ortakları Ödül Töreni”nde 2013 yılı performanslarını değerlendirdi.
Ödül töreninde konuşan Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, teknoloji marketi sektörünün 2013 yılı toplam büyümesinin iki katı büyüyerek ‘büyümenin kralı’ olduklarını açıkladı.



Vatan Bilgisayar çalışanları ile yaklaşık 500 kişinin katılım gösterdiği gecede geçtiğimiz yılı değerlendiren ve 2014 yılı hedeflerini açıklayan Hasan Vatan, “GFK verilerine göre 2013 yılında pazar geçtiğimiz yıla göre Vatan Bilgisayar hariç yüzde 22 oranında büyüme gösterirken teknoloji marketler Vatan Bilgisayar hariç yüzde 24 oranında büyüme gösterdi. Vatan Bilgisayar yine GFK verilerinde raporlanan kategoriler bazında sektörün yaklaşık 2 katına denk gelen yüzde 44 oranında büyüme gösterdi. En yüksek oranlı büyümeyi ise tablette yüzde 277 cep telefonunda yüzde 121 küçük ev aletlerinde yüzde 71 oranlarıyla gerçekleştirdik. Rakiplerimizin ortalamasının 15 katı bilgisayar,  10 katı monitör, 6 katı yazıcı 3 katı notebook ve ikişer katı telefon ve tablet satışımız oldu. 2013 yılında öncelikli hedefimiz 100 mağazaya ulaşmaktı ve yılı bizim için ayrı bir anlamı olan hedefimize ulaşarak kapattık. Üstelik 20 mağazayı iki ay içinde 10 mağazayı ise aynı gün açarak başardık. 2014 yılında da mağaza açmaya devam ediyoruz. Açtığımız mağazaların da etkisiyle 2014 yılı Ocak ayında biz hariç lider market, geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 38 büyüme gösterirken biz yüzde 120 oranında büyüdük. 2014 yılında 50 yeni mağaza açarak mağazamızın bulunmadığı il ve ilçeleri azaltırken yılı da ciroda birinci olarak tamamlayacağımızı umuyorum” dedi.
 
9 KATEGORİDE ÖDÜL ALAN İŞ ORTAKLARI
 
Düzenlenen ödül töreninde iş ortakları ödüllerini kategorilerine göre başta Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan olmak üzere Vatan Bilgisayar yöneticilerinin elinden aldılar. Hasan Vatan gecede yaptığı konuşmada tüm iş ortaklarına yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür etti.
Ödül töreninde Destek Bilişim “En İyi Teknik Servis’’ dalında, UPS Kargo “En İyi Lojistik Hizmet” dalında, Odeabank “En İyi Finansman İş Ortağı” dalında Hewlett Packard “En Başarılı Reklam” dalında, Lenovo “En İyi Kampanya ’’ dalında, Albim “En Hızlı Gelişen İş Ortağı” dalında, Apple “En Hızlı Gelişen Marka” dalında,  Penta Bilgisayar “En Yüksek Cirolu İş Ortağı’’ dalında ve Samsung “En Yüksek Ciro Yapan Marka” dalında ödüle layık görüldü.