2001'de üç genç mühendis tarafından kurulan yüzde 100 Türk sermayeli teknoloji şirketi Cardtek, yurtdışında atağa kalktı. ABD'den Hindistan'a Azerbaycan'dan Katar'a onlarca ülkeye ödeme sistemleri konusunda yazılım ihraç eden firma, bu pazarlarda dünya devi rakipleriyle yarışıyor. Cardtek Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Nil Sarıgöllü, "Türkiye'de 30 milyonu aşan kredi ve 16 milyon banka kartını, 450 bin cihazla tek bir sistem üzerinde yöneten bir teknolojiye sahibiz. Türkiye ve yurtdışında 100 milyonun üzerinde kart, 985 bin 850 POS, 2 bin 500 ATM işletimi için kurumlara gerekli teknoloji, altyapı ve operasyon hizmeti sunuyoruz" dedi. 

KART ÇÖZÜMÜNDE İDDİALI 
Macaristan'da mobil projeler, İtalya ve İngiltere'de akıllı ulaşım çözümleri üzerinde çalıştıklarını belirten Sarıgöllü, "Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan olmak üzere yakın bölgelerimizde kart çözümlerinde iddialıyız. Dubai'de birçok bankada ürünlerimiz kullanılıyor. Azerbaycan'da ilk taksitli kart uygulamasının çözüm ortağı olduk. Katar'da kart paketi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. 

BÜYÜK POTANSİYEL 
Amerika'da EMV uyumu ve chip & PIN geçişine yoğunlaştıklarını açıklayan Sarıgöllü, ABD'nin en büyük kart proses (uygulama) firmasıyla birçok büyük bankanın EMV altyapısını oluşturmak üzere çalışmalar yaptıklarını belirtti. ABD'de çipli kartlara geçiş sürecinde bu pazarda büyük projeler üstlenmeyi hedeflediklerini söyleyen Sarıgöllü, "Türkiye'de bankacılık ve teknoloji kalitesi çok yüksek. Yıllardan beri çok büyük projelere imza attık. Şimdi bu knowhow'ımızla yurtdışında başarılı olmayı hedefiyoruz. Asıl hedefimiz NASDAQ'a kote olmak" dedi. Cardtek, 2001'de yazılım geliştirmek üzere üç girişimci tarafından İstanbul'da kuruldu. Çipli karta dönüşüm için yazılım üretimine başlayarak, 2006'da kredi kartı yönetim ve yazılım işine geçildi. Şirket bugün ödeme sistemleri için uçtan uca entegrasyon çözümleri sunuyor.