Masaüstü, dizüstü ve tablet ürünler sunan yerli marka Casper, Intel işlemcili ilk akıllı telefonu Casper VIA'yı tanıtarak akıllı telefon pazarına girdi. 4 milyon dolarlık yatırımla, piyasanın en iyi işlemcilerini kullanarak geliştirdiği Via’yı piyasaya sunan Casper, akıllı telefon üretimini de Türkiye’ye taşımayı hedefliyor. Akıllı telefon pazarında olmamalarının ciddi eksiklik olduğunu düşündükten 1 yıl sonra üretime geçtiklerini söyleyen Casper Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı, “Casper olarak iki yeni telefon piyasaya süreceğiz. Birisi Intel, diğeri Qualcomm’un en yeni ve güçlü işlemcilerini kullanıyor. İlk modelimizin fiyatını 899 lira olarak belirledik” dedi. Bilgisayarda olduğu kadar akıllı telefonda know-how’ları olmadığı için, bu konuda dünyanın en iyi üreticileri ve en iyi işlemci firmalarıyla işbirliğine giderek üretim gerçekleştirdiklerini söyleyen Altan Aras Fakılı, “İlk telefon çok önemli. Marka imajını riske atmamak için sorunsuz bir ürünle pazara girmemiz gerekiyordu. Üretim, işin en basit kısmı. Önemli olan ürünün tasarımını gerçekleştirmek. 5 yıl sonra akıllı telefon pazarında ilk 3 marka içinde yer almayı hedefliyoruz. Bu yıl tanıtım yılımız olacak. İki yeni modelimizi de birer ay arayla satışa sunacağız.”

Casper tanıtımını yaptığı VIA modeli Intel işlemcili ilk yerli akıllı telefon olma özelliği taşıyor. 2GHz hızında Intel Atom işlemci kullanan telefon 4.7 inç ekrana sahip. 9,1 milimetre inceliğindeki telefon 8MP arka kamera, 1.3MP ön kamera kullanıyor. Telefonda ayrıca ekranın tüm açılardan bakıldığında net olmasını sağlayan IPS özelliği bulunuyor. Casper VIA'nın haziran ayı içinde piyasada olması planlanıyor.
Tablet bilgisayarda da yılık ilk 5 ayında 115 bin adetlik satışa ulaştık. Bu yıl ki tablet satış hedefimiz 500 bin adet. Yılın ikinci yarısında tablette daha baskın bir şekilde büyüyeceğiz. Tablet üretimimizin de yüzde 10’unu ihraç etmeyi hedefliyoruz. Bilgisayar tarafında yeniliklerimiz de aynı hızda devam edecek. Yüzde 18 pay ile pazardaki liderliğimizi daha da ileri taşımayı hedefliyoruz.