Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı  verilerine göre, ithal cihazlarda kayıt altına alınan IMEI sayısında yüzde 15, yurtdışından yolcu beraberinde getirilerek kayıt altına alınan IMEI sayısında ise yüzde 26 artış var.

Bu şartlarda, ekonomi yönetiminin hedefi ise önce yabancı devleri Türkiye’de üretim yapmaya ikna etmek, gelişen teknolojiyle yerli cep telefonuna zemin hazırlamak.

Yolcular durmuyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın raporunda, 2014 ilk çeyreğinde toplamda 3 milyon 714 bin IMEI numarası ithalat bildirimi ile kayıt altına alınırken, 2015 ilk çeyreğinde toplamda 4 milyon 263 bin IMEI numarası kayıt altına alındığı belirtilerek, “Kayıt altına alınan IMEI sayısında yüzde 14.78 oranında bir artış olduğu gözlemlenmiştir” denildi. Raporda, yükselen harçlara rağmen, yolcu yanında getirilen telefon sayısının da arttığı ifade edilerek, “2014 ilk çeyreğinde yurtdışından yolcu beraberinde getirilen IMEI (cep) sayısı 140 bin 938 iken 2015 ilk çeyrekte yüzde 26,64 artmış ve 178 bin 480 IMEI numarası kayıt altına alınmıştır” denildi.

Yerli imalat işi yapan çıkış peşindeBakanlığın ilgili raporuna göre 445 bin IMEI ise imalatçı başvurusuyla alındı ve yerli cepte artış yaşandı. Raporda, “Cihaz sayısı itibariyle bakıldığında, 2015 ilk çeyreğinde, 2014 ilk çeyreğine oranla imal edilen cihaz sayısının yüzde 59.25 oranında arttığı görülmektedir” ifadesine yer verildi.
 
Türkiye’ye yılda 3.5 milyar dolarlık cep telefonu ithal ediliyor. Edinilen bilgiye göre Türkiye’nin stratejisi, cep telefonunda Türkiye’yi üretim merkezi haline getirmek. Böylece hem istihdamın bu yöne kanalize edilmesi hem de üretilen katma değerden Türkiye’nin de pay alması bekleniyor. 
 
Bir diğer amaç da, Türkiye’de cep üretiminin artırılması ile birlikte teknolojik gelişmeden pay almak ve ilerde tamamen yerli cep telefonu üretimi için altyapı hazırlamak. Yerli telefon üretimiyle cari açıkta da gözle görülür bir düşüş hedefleniyor.