Numara taşıma sonrası yaşanan ‘Bip’ sesi uygulaması tartışılmaya devam ediyor. En son ‘bip sesi’ tartışmasına, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer dahil olarak bu uygulamanın kaldırılmasının gündemlerinde olduğunu açıklamıştı.
Bu açıklamanın sonrası  GSM sektöründe 5 yılda taşınan 56 milyon numaranın ardından yaşanan ‘bip sesi’ tartışmasına, Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay’da katıldı.
 
Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, "Bip tonu uygulaması, numara taşınmasının ilk dönemlerinde operatörlerarası konuşma pahalı olduğundan önemliydi. Şimdi ise bütün tarifeler her yönedir. Yani bip sesine ihtiyaç kalmamıştır" dedi.
 
Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi de olan Altay, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), artık dönemini tamamlayan bip (NTS) uyarı tonunu kaldırmaya yönelik kamuoyu araştırması yaptığını belirtti.
 
Bir GSM abonesinin numarasını başka operatöre taşıdığını belirten uyarı tonunun, artık küçük düşürücü bir ses olarak algılandığını ifade eden Altay, bu yönde şikayetlerin de arttığını söyledi.
 
Altay, bip uyarı tonunun, tüketicinin yaşam kalitesine uygun olmadığını vurgulayarak, "Bip tonu uygulaması, numara taşınmasının ilk dönemlerinde operatörlerarası konuşma pahalı olduğundan önemliydi. Bunun yanında her yöne paketleri bu kadar aktif değildi. Şimdi ise bütün tarifeler her
yöne. Yani bip sesine ihtiyaç kalmamıştır. Birçok tüketici uyarı tonu nedeniyle numarasını değiştirmemekte, bu da rekabetin önüne engel teşkil etmektedir. Sırf tüketici konforuna aykırı olduğu için Avrupa'da birçok ülkede bu uygulama kalktığı gibi, ülkemizde de kaldırılması gerekmektedir" diye konuştu.
 
Uyarı tonuna devam etmek isteyen tüketicilerin de olabileceğini dile getiren Altay, bunlar için de uyarı tonu yerine aranan GSM operatörünün isminin söylendiği uyarı sesi uygulamasının başlatılmasının daha uygun olacağını sözlerine ekledi.
 
BTK DEĞİŞİKLİĞİ KAMUOYU GÖRÜŞÜNE AÇTI
 
Operatörler, abonelerine, hattın başka bir operatöre taşındığını anlayabilmeleri için farklı bir uyarı tonu dinletiyor. Kamuoyunda tartışma konusu olan uygulama üzerine BTK, Numara Taşınabilirliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı'nı hazırlayarak kamuoyu görüşüne açtı.
 
56 MİLYON TAŞINDI
 
2008 yılında başlayan numara sisteminde, 2013 yılı birinci üç aylık dönemde numara taşıma işlem sayısı bir önceki üç aylık döneme göre yüzde 16.95 oranında artarak yaklaşık 3.6 milyon olarak gerçekleşti. 15 Mayıs 2013 tarihi itibariyle toplam 57 milyona yakın numara taşıma işlemi gerçekleştirildi. BTK’nın pazar verilerine göre, numara taşınabilirliği ile mobil işletmecilere gelen net abone sayılarına üçer aylık dönemler halinde yer veriliyor. Mobil numara taşınabilirliği (MNT) hizmeti ile 2013 yılı birinci üç aylık dönemde Avea yaklaşık 277 bin, Vodafone yaklaşık 139 bin abone kazanırken, Turkcell ise yaklaşık 416 bin abone kaybetti. 2013 yılı birinci çeyrek pazar verilerine göre Turkcell’in yüzde 51,33, Vodafone’un yüzde 28,45, Avea’nın ise yüzde 20,22’lik paya sahip olduğu görülüyor. Kullanıcılara 9 Kasım 2008’den sonra ücretsiz olarak numara değiştirme hakkı verilmişti. Numara taşınabilirliğinden önce aynı operatörden servis alan iki numara kendi aralarında daha ucuza konuşuyordu. Numara taşımadan
sonra numara aynı kalsada farklı bir operatöre geçtiğini bildirmek için bip sesi şartı konulmuştu.