Uygur Türkleri’yle ilgili kriz Türkiye’de Çin’e yönelik bazı eylemlere neden olurken teknolojide protesto ve eylemin esamesi okunmuyor. Reeder’in patronu Uygar Saral, son dönemde dünya genelinde rekor satış rakamlarına ulaşmayı başaran Çin’in yükselen akıllı telefon üreticisi Meizu’yu Türkiye pazarına sundu.
 
Reeder; kısa bir süre Fenerbahçe futbol takımının forma reklamına talip olduğu iddia edilen ancak doğrulanmayan Meizu’nun M1 Note modelini 999 liradan tüketicinin beğenisine sundu. Çin’e yönelik protestoların etkisini görmediklerini belirten Saral, “Satışlarımız gayet iyi gidiyor, hatta beklentilerimizin üzerinde. Hedefimiz ayda 10 bin Meizu satmak” diye konuştu.
 
‘Özel’ tek yetkili oldu
Çin’in en büyük elektronik cihaz üreticisi olan Meizu’nun telefon modellerinin Türkiye’deki belli başlı perakende zincirlerinde satışı için exclusive (tek yetkili) anlaşması imzaladıklarını kaydeden Uygar Saral,  şöyle devam etti: “Kendilerinden gelen talep üzerine görüşmelerimiz başladı, görüşmelerimiz sonucunda işbirliği kararı aldık. Meizu markası genç, özgür, yenilikçi, hatta asi olarak tanımlayabiliriz. Bu ürünün en önemli özelliği fiyat avantajı...”
 
Uygar Saral, M1 Note’un çift sim kart, 5.5 inç full HD ekran, 13 MP kamera gibi özellikleri olduğunu kaydetti.
 
İkinci sıraya oturdu
Reeder’ın da akıllı telefon pazarında kendi markasıyla faaliyet gösterdiğine de değinen Uygar Saral, “Reeder’ın akıllı cep pazarında Intel işbirliği ile pazarın dinamiklerini değiştirecek bir modeli bu ay geliyor ve bu ürünün tüketici tarafından ‘ciklet’ gibi alınacağını düşünüyorum” diye konuştu.
 
Tablette kartopu efektiyle büyüdüklerini de anlatan Saral, sözlerine şöyle devam etti: “GSM operatörleri ve elektronik zincirlerle birçok ilke imza attık. Haziran ortası itibariyle tablet PC pazarında ikinciliğe oturduk. Akıllı telefon pazarında da 3 model ile varız. En çok tutulan modelimiz P8C modeli. 599 TL’lik fiyatı ve 5.5 inçlik ekranı, ince tasarımı, kamera kalitesi ve yüksek performansı ile rakiplerinden ayrışıyor. Bu modeli yok satıyoruz diyebilirim.”
 
20 milyon cep satacak
Meizu’nun bu yıl sonuna kadar 20 milyon adetlik cep telefonu satması bekleniyor. Ayda ortalama 1.5 milyon adetlik satışı bulunan markaya, Şubat ayında Alibaba Group yatırım yaptı. Dünyanın en önemli E-ticaret platformlarından birine sahip olan Alibaba Group, Meizu’nun azınlık hisselerini 590 milyon dolara satın aldı.