Kopya cihaz konusundaki kötü şöhretini halen üzerinden atamamış olan Çin, halen bu şöhretini devam ettiriyor. Öyle ki teknoloji dünyasının en önemli fuarlarından birisinde bile kopya bir ürün boy gösterebiliyor. 

Çinli Hyperdon tarafından geliştirilen SmartWatch A8 uzaktan bakıldığında Apple Watch'dan ayırt edilemiyor. Sadece dış tasarım değil yazılım kısmında da kopyalama yapabilen Çinli uzmanlar Apple Watch arayüzünü de birebir kopyalamış.



SmartWatch A8 modeli iPhone modelleri ile de çalışabiliyor. Ancak uygulamaların bildirim gönderebilmesi için JB edilmiş bir iPhone modeline ihtiyacınız var. Yani nereden bakarsan tutarsızlık diyebiliriz. 

Saat fitness takibi yapabiliyor ve Bluetooth mesafesinin dışına çıktıında uyarı veriyor. Kullanım süresi de yaklaşık olarak 180 saat. Bu da bir haftalık bir zamana denk geliyor. 

Donanımhaber'in verdiği bilgiye göre, cihazın fiyatı 27$ olarak belirlenmiş ve stand alanında da satış var. Yani ne koparsak kar tarzı bir durum mevcut. Ve bu saati de pek çok kişinin satın aldığı belirtiliyor. Hyperdon saatini ABD'de piyasaya sürecekmiş. Ancak Apple'dan bir ihlal davası yer mi bilmiyoruz.