Citrix Los Angeles’ta düzenlediği Citrix Synergy etkinliğinde, mobil çalışma alanları tasarlamak, oluşturmak ve tedarik etmek için tasarlanan ilk platform olan Citrix Workspace Services™'i tanıttı. Bulut tabanlı platform, hem iş ortakları hem de müşterilerin hizmet olarak masaüstleri (DaaS), sanal uygulama tedariği ve mobilite hizmetlerini herhangi bir bulutta hızlı bir şekilde oluşturup sunmasına olanak tanıyor.
 
DaaS pazarına öncülük eden firma konumundaki Citrix’in pazara sunduğu Workspace Services, iş ortakları, kurumlar ve bağımsız yazılım tedarikçilerinin (ISV'ler), insanların daha iyi çalışmasını, iş üretkenliğini, esnekliği ve verimliliği artırmasını sağlayan, mobil çalışma alanlarını daha hızlı ve kolay tasarlamasına ve sunmasına olanak tanıyan bir mobil tabanlı platform. Workspace Services, Citrix XenApp® ve Citrix XenDesktop® sanal uygulama ve masaüstü tedariğinin açık mimarisi, Citrix HDX™ teknolojilerinin pazar lideri kullanıcı deneyimi, Citrix XenMobile® ile en sağlam mobilite çözümü, Citrix ShareFile® ile kapsamlı bir veri dokusu ve Citrix GoToAssist® ile global müşteri bakım hizmeti dahil eksiksiz bir Citrix teknolojileri serisinin üzerine kurulu.
 
Hizmet sağlayıcıları ve kurumların, uygulamalar, masaüstleri ve veri hizmetlerini herhangi bir kullanıcıya veya cihaza herhangi bir ağ üzerinden güvenli bir şekilde sunacağı eksiksiz bir mobil çalışma alanı sağlamaya odaklanarak iş değeri yaratmak için daha hızlı yollara ihtiyacı var. Citrix Workspace Services, hizmet sağlayıcıları ve kurumların, çalışma alanı altyapısının yönetimine odaklanmak yerine kullanıcıların tüm çalışma alanı ihtiyaçlarına odaklanmasını sağlıyor. Citrix Workspace Services, Citrix ürünlerinin kurulumunu, konfigürasyonunu ve yönetimini otomatikleştirerek mobil çalışma alanlarının oluşturulmasını ve tedariğini kolaylaştırıyor.  Ayrıca Workspace Services, iş ortakları ve müşterilerin mobil çalışma alanlarını kendi tercihleri olan altyapı bulutu veya veri merkezi üzerinde barındırmalarına olanak tanıyor.
 
Çok Yönlülük  ve Genişletilebilirlik
 
Citrix Workspace Services iş ortakları ve müşterilerine yeni bir seçim, çok yönlülük, genişletilebilirlik ve deneyim seviyesi sunuyor;  birden fazla halka açık bulut, özel bulut veya kurumsal veri merkezi altyapısı kullanım seçeneği; çok çeşitli çalışma alanı hizmeti sunulmasını sağlayan çok yönlülük; farklılaştırılmış çözümler oluşturmak isteyen iş ortakları için bulut tabanlı bir platformun genişletilebilirliği.
 
Citrix Bulut Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mitch Parker, şunları söyledi: “Workspace Services ile Citrix, müşterileri ve iş ortaklarının kullanıcıları için eksiksiz mobil çalışma alanları oluşturabilmek için bulut tedariğinin avantajlarından daha hızlı faydalanmalarına yardımcı olur. Workspace Services müşterileri ve iş ortaklarına, diğer tedarikçilerin sağlayamayacağı bulut tercihleri, farklı çalışma alanı hizmetleri sağlama becerisi ve kullanıcılarının Citrix'ten bekleyeceği yüksek tanımlamalı bir kullanıcı deneyimi sunar”