Ekonomi haber dergisi Ekovitrin, hem global hem lokal olmayı başarmış, siber güvenlikte dünya devi Comodo’yu “ABD’de yılın başarılı Türk şirketi” adayı olarak gösterdi

Ekonomist Dergisi’nin siber güvenlikte dünya devi Comodo’nun kurucusu Melih Abdulhayoğlu’nu “Yılın global Türk girşimcisi” adayı olarak göstermesinin ardından, Ekovitrin de Comodo’yu “ABD’de yılın başarılı Türk şirketi” adayı olarak gösterdi. 

Aylık ekonomi dergisi Ekovitrin’in her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Yılın Starları Anketi”nin bu yıl 15.si gerçekleştiriliyor. Yılın starları jürisi tarafından 26 farklı kategoride üçer aday belirlenerek oluşturulan “Yılın Starları 2015 Anketi” Ekovitrin Dergisi’nin şubat sayısında ve eş zamanlı olarak ilgili web sitesinde başlatıldı. Ekovitrin okurları; Comodo’yu “ABD’de yılın başarılı Türk şirketi” kategorisinde gösteren Ekovitrin Dergisi’nin anketine de, dergi ve internet sitesinde yer alan formu doldurarak katılabiliyorlar. Şubat ayında başlayan oylama 20 Nisan’a kadar sürecek. Yaklaşık 3 ay sürecek anketin sonucuna göre en fazla oyu alan aday kendi kategorisinde ‘yılın starı’ ilan edilecek. 
Ekonomist Dergisi de Comodo’nun kurucusu Melih Abdulhayoğlu’nu “Yılın global Türk girişimcisi” olarak göstermişti. Derginin yılın iş insanlarını belirlemek için her yıl düzenlediği anketin bu yılki sonuçları da heyecanla bekleniyor. 

Türkiye’nin gururu Comodo

Hem global hem de lokal olmayı başarmış ‘g-local’ bir firma olarak siber güvenlikteki başarı grafiğini her geçen gün daha da yükselten Comodo bugün dünyanın lider sertifika otoritesi olarak da biliniyor. Bağımsız bir BT piyasa araştırmaları şirketi olan “w3techs.com” tarafından Şubat 2016’da yayımlanan verilere göre Comodo, SSL sertifika otoritesi piyasasının yüzde 40.8’ine sahip. Comodo’nun bugün Türkiye’de Türk mühendislerce ürettiği ve isimlerini Türkçe verdiği ürünleri dünyanın en çok rağbet gören ürünleri arasında yer alıyor. Comodo’nun Korumail, Korugan ve Savungan isimli ürünleri yurtdışında da tercih ediliyor. Yeniliği ve inovasyonu destekleyerek her fırsatta uygulamaya koymaya kararlı Comodo, Korugan’ı Almanya’ya ve Tayvan’a ihraç ediyor. Comodo’nun bugün Türkiye’nin yanısıra ABD, İngiltere, Romanya, Ukrayna, Hindistan, Çin ve Filipinler de dahil 10 ülkede ofis ve Ar-Ge merkezleri bulunuyor. Comodo; 1200 çalışanı ile 600 binin üstünde kurumsal müşteriye hizmet sunuyor ve internette güvenlik garantisi sağlıyor.