D-Smart, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından dün yayımlanan, D-Smart Sinema TV abonelerin sözleşme ve taahhütname iptallerinde tahsilat yapılmaması, yapılan tahsilatlarında geri ödenmesi kararı hakkında bugün açıklama yaptı.
D-Smart’ın yaptığı açıklamada, şirket abonelerinin, abonelik sözleşmeleri veya taahhütnamelerini feshetmek istemeleri halinde kendilerine zaten herhangi bir tazminat tahakkuk ettirilmediği ve tahsilat yapılmadığını açıkladı.
“ Söz konusu kararda, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından, 31 Aralık 2013 tarihine kadar Sinema TV hizmeti almakta olan taahhütlü D-Smart abonelerinin, abonelik sözleşmesi ve taahhütnamelerini tazminatsız feshetme yönündeki Şirket uygulamasının abonelere duyurulması talep edilmiştir. Ayrıca, söz konusu abonelere ilişkin olarak herhangi bir tutar tahakkuk ettirilmiş tüketiciler bulunuyorsa, bu tutarların da iade edilmesi istenmiştir.
Belirtmek gerekir ki, 31 Aralık 2013 tarihinde sözleşmesi sona eren Sinema TV kanallarının iletildiği abonelerimizin, abonelik sözleşmeleri veya taahhütnamelerini bu nedenle feshetmek istemeleri halinde kendilerine zaten herhangi bir tazminat tahakkuk ettirilmemiş ve tahsilat yapılmamıştır. Dolayısıyla, D-Smart tarafından iadesi gereken bir tutar da bulunmamaktadır. Abonelerimiz, Sinema TV iletiminin sonlanması nedeniyle sözleşmelerini feshetmek istemeleri halinde, bu yöndeki talepleri, tüm abonelerimizde uygulandığı şekilde hayata geçirilmektedir “ dendi.