Dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden biri olan Dassault Systèmes, 2008’den bu yana faaliyet gösterdiği Türkiye pazarında varlığını günden güne güçlendiriyor. Şirket, yetkin iş ortaklarıyla Türkiye pazarında farklı birçok endüstriye ulaşma stratejisi çerçevesinde son olarak Mobit Bilişim ile iş ortaklığına gitti.
Farklı endüstrilerde çözümlerini pazara sunacak yetkin iş ortaklarıyla çalışmayı hedefleyen Dassault Systèmes, enerji sektöründe Mobit ile ortaklığa gitti. Mobit Bilişim; enerji üretim ve dağıtım endüstrisinde altyapı şebeke çözümleriyle Türkiye’de önemli bir yere sahip.Mobit’in Dassault Systèmes’in enerji üretim-dağıtım endüstri çözümleri ve bilgi istihbarat çözümlerini pazara tanıtmada ve sunmada büyük katma değerler sunması bekleniyor.
Mobit Bilişim, son olarak 23 Ekim’de Dassault Systèmes tarafından gerçekleştirilen ve farklı sektörlerde yer alan iş ortaklarının biraraya geldiği 3DEXPERIENCE Forum’da da Dassault Systèmes iş ortağı olarak boy gösterdi ve forum alanındaki standı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
 
Dassault Systèmes Türkiye Genel Müdürü Burak Süsoy, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Dassault Systèmes yeni endüstrilerde çözümlerini pazara sunacak yetkin iş ortakları ağı geliştirme noktasında Mobit ile doğru sinerjiyi yakalamış ve ortaklığa adım atmıştır. Mobit’in özellikle Dassault Systèmes’in enerji üretim-dağıtım endüstri çözümleri ve bilgi istihbarat çözümlerini Türk pazarına tanıtmasında büyük başarı sağlayacağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda Dassault Systèmes çözümleri hızla büyüyen ve çeşitlenen Türk enerji pazarında büyük yenilikler ve faydalar getirecektir.”
Mobit Şirketler Grubu Proje ve İş Geliştirme Müdürü Murat Demirci ise, Dassault Systèmes iş ortaklığıyla ilgili olarak şu yorumda bulundu:
“Mobit Şirketler Grubu olarak, kamu kurum ve kuruluşlarına ve de özel şirketlere yazılım ve donanım çözümleri sunuyoruz. Müşteri isteklerinin gelişen teknolojiyle değişiklik göstermesi, sektöründe lider olan şirketimiz için yaptığımız araştırmalar ve sektörel yeniliklerin incelenmesi sonucunda Dassault Systèmes yazılımlarının ihtiyaçlarımızı en iyi ve en doğru şekilde karşılayacağını gözlemledik. Bu sebeple Dassault Systèmes iş ortaklığıyla sektörde gücümüze güç kattık.’’