Teknoloji alanında ‘Değer Katan Distribütör’ olan DataStar, yine farklı bir uygulama başlattı. Bayilere yönelik kampanya sisteminde yepyeni bir yöntem olan ‘Kare Kod Günleri’nde, kampanyalı ürünün bayiye özel fiyatı kare kod’da yer alıyor. Kendisine gelen e-postada yer alan kare kod’u tarayarak kendine özel fiyatı gören bayi, bu fiyattan ürün satın alabiliyor.
DataStar Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Ulucan, teknoloji alanında faaliyet gösteren bir şirket olarak kampanya yöntemlerinde de yeni teknolojileri kullanmayı hedeflediklerini belirterek, Kare Kod Günleri’nin bu hedef doğrultusunda şekillendiğini açıklıyor. “Bayilerimize yönelik farklı kampanya yöntemleri uyguluyoruz. Belli ürünlerde günlük, saatlik fiyatlar da bunlar arasında yer alıyor. Bu tür kampanya duyurularını genellikle e-posta ile yapıyoruz. Yeni başlattığımız kampanya şeklinde ise, söz konusu e-postada bir kare kod yer alıyor. Bu kare kod’da kampanyalı ürünün bayiye özel fiyatı bulunuyor” diyor.
Kare Kod Günleri’nde DataStar’ın ithalatını yaptığı ürünlerin yanı sıra iç pazardan temin edip dağıtımını yaptığı ürünler de yer alıyor. Kampanyanın süre ya da adet sınırı olabiliyor. Kampanyadaki ürün bilgisi e-postada yer alıyor; bayiye özel fiyat ise e-postada görünmüyor. Bayi kare kod’u taradığında ürünün özel fiyatını görebiliyor. Kare kod kullanımına farklı bir örnek de oluşturan kampanya şekli sonbahar döneminde pazara biraz daha hareket getirmeyi hedefliyor.