Dell markasının kurucusu Michael Dell bir kez daha kontrolü ele alıyor. Hissedarların Dell’in özelleştirilmesi planına onay vermesinden sonra firmayı geri alacak olan Michael Dell ve ortağı Silver Lake’in amacı firmayı köklerine geri döndürmek. Kısa süre sonra tamamlanması beklenen geçiş sürecinden sonra onaylar alınacak. Bu işlem için ödenecek bedelse yaklaşık olarak 25 milyar dolar.
Son zamanlarda sürekli daralan PC pazarında firmaların zor anlar geçirdiği ve satışların düştüğü göz önüne alınırsa Michael Dell’in ne derece iyi sonuçlara imza atacağı merak konusu. Tahminlere göre artık PC’den çok tablet satılıyor ve akıllı telefonlar vazgeçilmez olarak kabul ediliyor.

Apple’ın iPad’i tanıtmasından sonra Dell başta olmak üzere klasik biçimde masaüstü ve dizüstü bilgisayar üretimine odaklanan firmalar derin yaralar aldı.
2017 yılında internet bağlanan cihazların yüzde 87′sinin tablet ve akıllı telefon olacağı düşünülüyor. Bu değişimlerle birlikte başka firmaların da iflas etmesi ve yönetim kadrolarının değişmesi olası.
1984′de kolej odasında Dell’i kurmuş olan Michael Dell’in yeni planlarını hep birlikte öğreneceğiz. Dell gibi HP ve Acer da PC alanında elde ettiği başarıdan sonra düşüşe geçti, başka alanlarda çalışmalar yapmaya başladı.
(Teknolog)