Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden Oscar’ların sahiplerini bulmasına sayılı günler kala Yandex, Türkiye’de internet kullanıcılarının en çok aradığı Oscar adaylarını listeledi. En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorilerinde Oscar adayları arasında yapılan analiz sonuçlarını açıklayan Yandex, henüz ödüller verilmeden internetin Oscar’larını dağıttı. Adaylar açıklandığından bu yana Yandex arama motoru üzerinden yapılan sorgulamalara bakıldığında En iyi Film kategorisinde en çok aranan The Revenant (Diriliş) olurken En İyi Yönetmen George Miller, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu kategorilerinde ise Leonardo DiCaprio ve Cate Blanchett zirveye yerleşti.

Oscar ödüllerinin sahipleriyle buluşmasına geri sayım sürerken Yandex, Türkiye’de arama motoru üzerinden yapılan sorguları analiz ederek En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorilerindeki adaylar arasında en çok arananları listeledi.



En Çok Aranan Film “Diriliş”

Yandex’in analizine göre En İyi Film dalındaki adaylar arasında The Revenant (Diriliş) birinci sıraya yerleşirken onu The Martian (Marslı) filmi takip etti. Listenin üçüncü sırasında Mad Max: Fury Road (Mad Max: Öfkeli Yollar) yer alırken Brooklyn dördüncü, Bridge of Spies (Casuslar Köprüsü) ise beşinci oldu. En İyi Film kategorisindeki adaylar arasında listenin geri kalanında sırasıyla Spotlight, Room (Gizli Dünya) ve The Big Short (Büyük Açık) yer aldı.

En İyi Yönetmen Kategorisinde Fark Oldukça Az

Seriye verdiği 30 yıllık aranın ardından Mad Max: Fury Road filmiyle büyük beğeni toplayan George Miller, Yandex arama motoru sorgularına bakıldığında En İyi Yönetmen kategorisinde az farkla en çok aranan isim oldu. Miller’ın hemen ardında ikinci sırada ise geçtiğimiz yıl Birdman ile Oscar’a uzanan, bu sene The Revenant ile En İyi Yönetmen dalında yeniden aday olan Alejandro G. Inarritu yer aldı. Kategoride en çok aranan diğer adaylar ise sırasıyla Tom McCarthy (Spotlight), Adam McKay (The Big Short) ve Lenny Abrahamson (Room) oldu.

Leonardo DiCaprio İçin Oscar’ın Habercisi mi?

The Revenant filmiyle Oscar’a En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday olan Leonardo DiCaprio, Yandex’in araştırmasına göre açık ara farkla kategorisinde en çok aranan isim oldu. Kariyerindeki en önemli eksik olan Oscar ödülünü bu sene almasına kesin gözüyle bakılan DiCaprio’yu arama sonuçlarında sırasıyla, The Martian filmindeki performansıyla Matt Damon, Trumbo filmindeki performansıyla Bryan Cranston, Steve Jobs rolüyle Michael Fassbender ve geçen yıl The Theory of Everything filmi ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan, bu sene de The Danish Girl filmiyle aday olan genç aktör Eddie Redmayne takip etti.

En İyi Kadın Oyuncu Kategorisinde En Çok Cate Blanchett Arandı

Carol filmindeki performansıyla Cate Blanchett, En İyi Kadın Oyuncu kategorisi için Yandex’in raporunda rakipleriyle arasında büyük bir fark açarak zirveye yerleşti. Ünlü oyuncuyu sırasıyla Brooklyn filmindeki performansıyla Saoirse Ronan, Room filmindeki performansıyla Brie Larson, daha önce bir kez bu ödülü kazanan ve bu defa Joy filmindeki performansıyla adaylar arasında yer alan Jennifer Lawrence ve 45 Years filmiyle ilk kez Oscar’a aday olan deneyimli oyuncu Charlotte Rampling takip etti.

Rocky, 39 Yıl Sonra Yeniden Oscar’a Aday

Türkiye’de yapılan arama sorguları üzerinden hazırlanan araştırmaya göre En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisindeki adaylar arasında zirveye Sylvester Stallone yerleşti. Ünlü oyuncu Oscar’a en son 1977 yılında Rocky filmiyle aday olmuştu. Stallone, bu defa Creed filmiyle aday olmasına karşın yine aynı karakter (Rocky) ile Oscar için yarışacak. Yeni Mad Max, Tom Hardy’nin arama sonuçlarına bakıldığında ikinci sıraya yerleştiği raporda, üçüncü sırada The Big Short ile Christian Bale, dördüncü sırada Spotlight ile Mark Ruffalo ve beşinci sırada Bridge of Spies’daki performansıyla Mark Rylance yer aldı.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kategorisinde Oscar’lı Yıldız Zirvede

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisindeki isimler arasında en çok aranan, bu kategorideki tek Oscar’lı isim olan Kate Winslet oldu. Steve Jobs filmindeki oyunculuğuyla zirveye yerleşen Winslet’ı Spotlight’tan Rachel McAdams, The Danish Girl’den Alicia Vikander, Carol’dan Rooney Mara ve The Hateful Eight’ten Jennifer Jason Leigh takip etti.