Google'ın mobil işletim sistemi Android'de ortaya çıkan bir açık milyonlarca mobil cihazı tehdit ediyor. Android 4.3 sürümünün WebView bileşeninde tespit edilen yazılım hatası, 4.3 ve öncesi Android sürümlerini kullanan cihazları siber korsanlara karşı savunmasız bırakıyor.
Tod Beardley tarafından keşfedilen açık, uygulamaların web sitelerini başka bir yazılım kullanmadan direkt açabilmelerine olanak tanıyor. Jelly Bean sürümü ve daha eski Android sürümü kullanan cihazlar, bu güvenlik hatası ile karşı karşıyalar. Hatanın giderilmesi için Google'ın yama güncellemesi yayınlaması gerekiyor ama şu an için ortada böyle bir çalışma yok. Nedeni ise Android 4.4 KitKat sürümünün bu sorunu çözmesi olarak gösteriliyor. Ancak ortada bir gerçek var ki, güvenlik açığına maruz kalan Android 4.3 ve öncesi sürümler, Android ekosisteminin yüzde 60'ını oluşturuyor. Yani Android 4.4 KitKat sürümüne geçmeyen milyonlarca cihaz var.
Uzmanlar, güvenlik açığının tehdit ettiği mobil cihaz kullanıcılarının, öncelikli olarak antivürüs ve güvenlik yazılımlarını kullanmalarını; ayrıca bankacılık, finans ve şifreli işlemlerde daha dikkatli olmalarını, mutlaka sms onaylı sistemleri kullanmalarını tavsiye ediyorlar.