Walt Disney Company tarafından 2019 yılında çıkarılan Disney Plus özellikle 2022 yılında büyük bir çıkış yakaladı. Netflix'in abone kaybetmesini de fırsat bilen Disney+ Türkiye'de de oldukça popüler oldu. Dijital yayın akış servisinin aralık ayı itibarıyla abonelik ücretlerine zam yapacağı açıklandı.

Disney Plus 8 Aralık 2022 itibarıyla abonelik ücretlerini değiştirecek. Amerika Birleşik Devletleri'nde aylık 8 dolar olan ücret 11 dolara yükseltilecek. Yıllık abonelik ücreti de 80 dolardan 110 dolara çıkacak. İlk olarak ABD'de uygulanacak fiyatların Türkiye'de ne zaman değişeceği ya da ne kadar olacağı henüz belli olmadı.

Disney Plus şu anda aylık 34,99 yıllık ise 349,90 TL'den satılıyor. Yeni fiyatların Türkiye'de ne kadar olacağının aralık ayında belli olacağı tahmin ediliyor.

DISNEY PLUS HAKKINDA

Disney+, Walt Disney Company'nin Media and Entertainment Distribution bölümü tarafından işletilen, Amerika merkezli, ücretli abonelik modeliyle çalışan bir seç-izle video servisidir. Servis, çoğunlukla yapımını Walt Disney Studios ve Walt Disney Television'ın üstlendiği film ve televizyon dizilerini içerir.

Serviste Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic ve bazı bölgelerde Star markalarına özel bölümler bulunur. Orijinal Disney+ yapımı filmler ve diziler de servis üzerinden dağıtılır.

Disney Plus Türkiye'de kullanıma açıldı

 

Disney Rusya'daki tüm faaliyetlerini durduracak

 

Eski Disney Başkanı'nın video platformu sadece 6 ay dayanabildi